Iz Ski centra Kolašin odnešeno oko 1.500 eura

Kamere video nadzora nijesu ništa zabilježile, jer u trenutku provala, iz za sada nepoznatih razloga, nije bila uključena rasvjeta
0 komentar(a)
ski centar Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
ski centar Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 26.03.2012. 14:27h

U noći između nedjelje i ponedjeljka, jedna ili više, za sada nepoznatih osoba, provalili su u prostorije Ski centra Kolašin 1450, iz jedne od njih, tzv. „skijašnice“ odnijeli između 1000 i 1500 eura. To su Vijestima porvrdili i u kolašinskoj policiji, ne želeći da daju detaljnije informacije.

Za razgovor sa novinarima nijesu bili raspoloženi ni u upravi Ski centra.

Prema nezvaničnim informacijama, provalnik ili provalnici su u Ski centar ušli sa suprotne strane od one na kojoj je rampa i obezbjeđenje. Navodno, kamere video nadzora nijesu ništa zabilježile, jer u trenutku provala, iz za sada nepoznatih razloga, nije bila uključena rasvjeta na skijalištu.

Iako je uprava skijališta obijena, a radnici zatekli sve kancelarije otvorene, lopov nije uzeo mali sef, u kojem se, takođe, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo između 10 000 i 15 000 eura.

"Taj sef je težak oko 50 kilograma, pa je prava sreća što skijalište nije prilikom ove provale ostalo i bez više novca. Pravo je čudo što lopov ili lopovi nijesu odnijeli i sef u kojem je bilo najvjerovatnije i do 15 000 eura. Sve kancelarije su bile oobijene, a odnesen je samo novac koji je bio depozit i van sefa", kazao je za "Vijesti" jedan od zaposlenih u Ski centru, koji nije želio da mu se ime pominje.

On je dodao da je jasno da je riječ o osobi koja je dobro poznavala raspored prostorija uprave Ski centra, ali i način na koji su zaštićeni ti objekti, jer je uspio da izbjegne i obezbjeđenje i video nadzor.

Bonus video: