Mladići osumnjičeni da su pljačkali kuće bogatijih Barana

E. M. i Topolica su, kako se sumnja, u avgustu u kući Baranina M. S. ukrali zlatni nakit i TV uređaje, kamere, računar
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 07:33h

Barska policija podnijela je krivične prijave protiv maloljetnih Barana E. M. (17), A. Š. (17), Goce Gorana (18), Nermina Perazića (21), Ermina Popovića (19), Seida Šabanovića (22), ali i protiv Almina Tapolice (20) iz Ulcinja, zbog osnovane sumnje da su počinili seriju razbojništava i krađa.

Prijava je podnijeta i protiv Edina Ivackovića (21) zbog krivičnog djela prikrivanje.

Maloljetni E. M. i A. Š. sumnjiče se da su krajem aprila prošle godine u barskom naselju Gornja Čeluga, pokušali da otvore prozor na kući V. J., gdje se nalazila njegova žena M. J. koja je dozivala pomoć kada je ugledala maskirane razbojnike.

Nakon toga maloljetnici su otišli do druge kuće, koja se nalazi u istom dvorištu i pokušali da otvore ulazna vrata, gdje su uperili pištolj u vlasnika kuće. E.M. je, sumnja se, uhvatio za rukav vlasnika kuće i počeo da se rva sa njim, nakon čega su razbojnici pobjegli.

Ovaj tandem maloljetnika se sumnjiči da je lani ukrao aparate za domaćinstvo iz kuće A. M. iz Bara, ali i alat iz kuće Z. H. Početkom jula E. M. i Tapolica su, kako se sumnja, iz naselja Tomba ukrali zlatni nakit i novac iz jedne kuće.

E. M. i Topolica su, kako se sumnja, u avgustu u kući Baranina M. S. ukrali zlatni nakit i TV uređaje, kamere, računar.

U novembru prošle godine E. M. Šabanović i Perazić se sumnjiče da su pokušali da opljačkaju kuću Ž. K. iz barskog naselja Bjeliši, ali ih je alarm otjerao. E. M., Šabanović i Tapolica su tokom krađe iz kuće R. B. odnijeli kameru za kompjuter i garderobu.

E. M. i Šabanović su krajem ferbuara ukrali novčanik i lap-top iz jedne kuće, a račanura su prodali Šabanoviću, a on potom Ivackoviću. Isti tandem je obio još jednu kuću tokom februara.

Bonus video: