Policija provjerava da li u Podgorici postoji dop kuća

U prijavi se tvrdi da je jedno od dva mjesta na kojima se nesmetano kupuje droga dop kuća u Maslinama, a drugo trafika na Koniku
130 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2012. 07:24h

Prijava građanina koji tvrdi da je otac zavisnika od psihoaktivnih supstanci, i koji je ponudio “vjerodostojne” dokaze da se na dva mjesta u Podgorici nesmetano prodaje droga, stigla je, saznaju “Vijesti” sinoć na i-mejl adrese Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva pravde, nevladinih organizacija, medija, ali i na adresu delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Iz Uprave policije "Vijestima” je sinoć potvrđeno da su odmah po prijemu postupili po prijavi, i da će preduzeti sve mjere kako bi provjerili ove navode.

U prijavi se tvrdi da je jedno od dva mjesta na kojima se nesmetano kupuje droga dop kuća u Maslinama, a drugo trafika na Koniku u kojoj se, kako tvrdi podnosilac prijave, “heroin prodaje uz cigarete”.

Zabrinuti otac tvrdi da je u Podgorici otvorena dop kuća u kojoj se zavisnici fiksaju, šmrču drogu, a neki samo posjede u njoj.

On u pismu navodi vlasnike kuće, tačnu adresu, ali i mjesta na kojima je droga sakrivena, kao i nadimak osobe koja nabavlja drogu.

Kutija cigara i malo heroina

Otac heroinskog zavisnika se u elektronskom pismu pita “da li je moguće da je MUP Podgorica toliko nezainteresovan ili toliko nemoćan, ili toliko potplaćen da žmuri pred nečim ovako odvratnim”.

"Da li je moguće da MUP nema, u ovoj policijskoj državi, jednog slobodnog agenta koji bi samo trebalo da provede jedan dan preko puta ove kuće i prikupi dovoljno materijala da istu zatvori i uhapsi stanare, od majke do najmlađeg sina, kako bi se spriječio trend otvaranja sličnih u drugim naseljima", pita se podnosilac prijave.

Narkomani koji imaju 30 eura u džepu ne moraju strecati i plašiti se da će krizirati, piše u prijavi

Narkomani koji imaju 30 eura u džepu ne moraju strecati i plašiti se da će krizirati, piše u prijavi.

"Potrebno je samo prošetati do Konika i na trafici pored pijace, naspram Doma zdravlja gdje inače i idu po metadonsku terapiju, kupiti kutiju cigara i zatražiti malo heroina, možda riječima mog sina: “daj mi brate frku da maknem života ti, imam 30 eura”.

Jedino što je zanimalo ovog dilera je iz kojeg je naselja i kako se zove. Nakon kratke priče dobio je paketić sa heroinom i pozdravio se sa prodavcem u trafici", navodi se u pismu u kom je napisano i ime osobe koja na Koniku navodno prodaje drogu uz kutiju cigara.

Jedna od pomenutih osoba poznata policiji

Dežurna ekipa odsjeka za suzbijanje i krijumčarenje droga sinoć je odmah po prijavi krenula sa provjerama, potvrdio je rukovodilac sektora za suzbijanje i krijumčarenje droga u Upravi policije Miodrag Laković.

"Mi imamo dežurnu ekipu koja je uvijek na terenu i koja je odmah po prijemu prijave krenula sa provjerama. Indikativno je što je ova prijava poslata na ovoliko adresa, jer ako je neko zaista želio da ovo bude početak jednog istraživanja, onda je bilo dovoljno da je poslao nama.

Ovo je mala sredina da bi se rizikovalo slanjem podataka na ovoliko adresa. Prijave koje stignu na ovaj način uvijek se provjeravaju, mada one nekad sadrže podatke koji su tačni, nekad one koji su proizvoljni ili zlonamjerni, a nekad se pokušavaju i omesti redovne aktivnosti, tako da im mi uvijek pristupamo sa oprezom", kazao je Laković, koji je potvrdo da je jedna od osoba koja se pominje u prijavi ranije procesuirana zbog krivičnih djela u vezi sa drogom

NVO 4 Life je jedna je od adresa na koju je prijava poslata. Direktor te organizacije Saša Mijović sinoć je apelovao na sve odgovorne građane da prijave ovakve slučajeve policiji, jer nije mali broj ljudi koji kroz preprodaju droge na brz i lak način dolaze do bogatstva a time uništavaju živote drugih. Mijović je napomenuo da je njihova organizacija nekoliko puta upozoravala širu javnost i predstavnike institucija na sve goru situaciju kada je problem narkomanije u pitanju.

Galerija

Bonus video: