Promovisana edicija o Petrovićima: Princ Nikola se nada sedmoj knjizi

Autor, istoričar Miloš Vukanović, kazao je da izdavanje ove knjige predstavlja korak ka usmjerenju istorijske nauke prema široj populaciji
214 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 18.05.2018. 17:57h

Pred velikim brojem zvanica iz javnog života upriličena je promocija knjige edicije "Petrovići, vladari i ratnici".

Urednica edicije Nina Vujačić kazala je da se "Vijesti" ovim poduhvatom vraćaju na izdavačku scenu.

Ona je kazala da je prva knjiga iz edicije, koja je danas dijeljena uz "Vijesti", bila rasprodata već do 9 sati ujutru.

Autor knjige, istoričar Miloš Vukanović, kazao je da izdavanje ove knjige predstavlja korak ka usmjerenju istorijske nauke prema široj populaciji.

"Nećemo mnogo toga nepoznatog i novog reći, ali hoćemo na način da to bude jasno što široj grupi ljudi", ističe on.

On je kazao da je njegova edicija i kritički usmjerena ka Petrovićima, ali i da se bavi njihovim najznačajnijim dostignućima u oblikovanju crnogorske države i društva.

On je pozvao sve koji se ne slažu sa njegovim radom da "ukrste pera" i razgovaraju o tome van mitološkog i političkog okvira.

Princ Nikola Petrović je izdavanje ove edicije nazvao istorijskim projektom koji će značiti mnogim građanima Crne Gore, kao i njemu lično.

"Istorija porocice Petrović Njegoš je istorija koju svi dijelimo i koja nas čini jednom familijom. Sudbina porodice Petrović i Crne Gore je povezana već trista godina", kazao je on.

On je naveo da Vukanovićeva knjiga nije prva istorija Petrovića, ali se njena originalnost ogleda u formatu i načinu na koji se obraća široj publici.

"Ja ću sačekati sedmu knjigu, da budem uvršten, ali ne kao vladar i ratnik, već kao ekolog i pacifista", kazao je on.

"Vijesti" svakog petka uz primjerak dnevnog lista poklanjaju šest knjiga iz edicije "Petrovići, vladari i ratnici".

Kako bi se izašlo u susret svim zainteresovanim čitaocima, "Vijesti" su dodatno povećale tiraž narednih pet poklon knjiga iz edicije, a svi koji su jutros ostali bez svog primjerka, ukoliko budu nabavili narednih pet, prvu knjigu dobiće na poklon na kraju, kada se objavi posljednja.

Galerija