PROFESIONALNI BOKS

I Dumbija u nizu, peta pobjeda Mićka Žižića

"Obećao sam da ću dostojanstveno predstavljati nikšićki boks i Crnu Goru i vjerujem da sam uspio u tome”, rekao je nakon meča Mićko Žižić, priznajući da mu je ovo najteži meč u karijeri
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 16:16h

Rođeni Nikšićanin Milorad-Mićko Žižić ispunio je obećanje, u borbi večeri dobio je naturalizovanog Francuza Jusufa Dumbiju i ostvario petu pobjedu zaredom u profesionalnom ringu.

Žižić je, jednoglasnom odlukom sudija bio bolji od svog rivala, a moglo bi se reći da mu je to i bio jedan od najtežih mečeva u profesionalnoj karijeri, jer Francuz je dokazao za sobom nema slučajno niz od 11 pobjeda.

“Dumbija je mnogo bolje rangiran borac od mene, menadžeri su me ubjeđivali da je prerano da s njim boksujem, jer ovo je tek peti meč u mojoj profesionalnoj karijeri, ali dokazao sam da mogu s njim da se nosim. Obećao sam da ću dostojanstveno predstavljati nikšićki boks i Crnu Goru i vjerujem da sam uspio u tome”, rekao je nakon meča Mićko Žižić, priznajući da mu je ovo najteži meč u karijeri.

Svakako da pažnju zavrijedile i uvodne borbe. Prva u nizu bila je amaterska u kojoj je Emir Šabotić (BK Nikšić) dobio Denisa Memetovića (BK Spartak-Subotica).

Cetinjanin Dragan Roganović nokautom u drugoj rundi slavio je protiv Aleksandra Jankovića iz Srbije. Stjepan Božić iz Hrvatske klasičnim nokautom savladao je Mišu Nikolića iz Srbije.

Jedan od naših najuspješnih boraca Nikola Sjekloća, ostavrio je 24. pobjedu u profesionalnom ringu. Njegov meč trajao je svih šest rundi, a „kišu“ udaraca podnio je Nikola Matić (Bosna i Hercegovina).

U lakoj kategoriji rukavice su ukrstili crnogorski šampion Dejan Zlatičanin i Rumun Vasile Ćerteg, ali iako je bilo predviđeno da meč traje osam rundi, crnogorski predstavnik okončao je meč u prvoj rundi.

Galerija