Akademiku 11 titula

Od 14 kategorija u konkurenciji seniora i seniorki, čak 11 su osvojili borci tog kluba, koji je bio i tehnički organizator.
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 18:37h

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore u džudou, koje je danas održano u SC “Nikšić”, obilježili su borci Akademika.

Od 14 kategorija u konkurenciji seniora i seniorki, čak 11 su osvojili borci tog kluba, koji je bio i tehnički organizator.

Pokrovitelj šampionata je Džudo savez Crne Gore, a učestvovalo je 70 takmičara iz 13 crnogorskih klubova.

"Bilo je izuzetnih i neizvjesnih borbi, posebno uzbudljivo je bilo polufinale kategorije do 66 kilograma, u kojem je reprezentativac Nikola Gušić teškom mukom eliminisao Bobana Ivanovića iz cetinjskog Crnogorca. Selektor Rajko Mrvaljević je odlučio da naši olimpijci, Srđan Mrvaljević i Marko Radulović ne prekidaju program priprema i ne učestvuju, ali je konkurencija ipak bila jaka čak i u superteškoj kategoriji u kojoj je junior iz Onogošta, Aleksa Drašković pokazao enorman potencijal i osvojio titulu sa sve tri pobjede. U konkurenciji seniorki samo u najlakšoj kategoriji nije Akademik osvojio titulu prvaka", rekao je sportski direktor DžSCG, Dragan Mrvaljević.

Prvaci Crne Gore - seniori: (do 60 kilograma) Vuk Nikčević (Akademik), (-66) Nikola Gušić (Akademik), (-73) Edvin Kalač (Ibar), (-81) Željko Muminović (Akademik), (91) Dimitrije Vukotić (Akademik), (-100) Novica Milović (Akademik), (+100) Aleksa Drašković (Onogošt). Seniorke: (-48) Sandra Đaletić (Crnogorac), (-52) Valentina Gardašević, (-57) Marija Kipa, (-63) Tanja Božović, (-70) Anđela Džaković, (-78) Marija Drobnjak, (+78) Ivana Miletić.

Nije bilo ni značajnijih primjedbi oko suđenja pošto su internacionalci iz Beograda, Siniša Škrbić i Ranko Radojičić dobro obavili posao, dodao je Mrvaljević.

Bonus video: