Perunović i Krgović pobjednici prvenstva Crne Gore u krosu

Na šampionatu nastupilo je 100 takmičara iz deset crnogorskih klubova. Najviše medalja osvojili su takmičari AK Nikšić (14), slijede AK Jedinstvo (9) i AK Lovćen (6).
114 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2012. 16:47h

Takmičari Atletskog kluba Nikšić Slađana Perunović i Veselin Krgović pobjednici ovogodišnjeg, 54. prvenstva Crne Gore u krosu, koje je danas održano na trim stazi Tološke šume u Podgorici.

U ženskoj konkurenciji, Slađana Perunović je u trci na tri hiljade metara bila brža od takmičarki Podgoričkog maratona, Vesne Milović i Rade Miladinović.

Krgović jeu trci na šest hiljada metara trijumfovao ispred klupskih kolega Veselina Petrušića i Miloša Todorovića.

U konkurenciji mlađih seniora najbolji je bio član barskog Mornara Svetozar Stamatović, dok je kod starijih juniora pobijedio Miloš Mikić iz AK Nikšić. Najbrža među starijim seniorkama bila je takmičarka bjelopoljskog Jedinstva Jovana Đurović.

Najbolji mladi junior je Nikšićanin Nikola Krgović, dok je u konkurenciji mlađih juniorki najbrža bila njegova sugrađanka Lidija Todorović.

Prva mjesta u konkurenciji starijih pionira osvojili su član cetinjskog Lovćena Balša Zajić i Bjelopoljka Aleksandra Furtula, dok su kod mlađih pionira trijumfovali Aleksandar Miletić iz Nikšića i Ema Erović iz Jedinstva.

Najzad, u trkama cicibana pobijedili su član Nikšića Uroš Musić i takmičarka Jedinstva Amila Karalić.

Na šampionatu nastupilo je 100 takmičara iz deset crnogorskih klubova.

Najviše medalja osvojili su takmičari AK Nikšić (14), slijede AK Jedinstvo (9) i AK Lovćen (6).

Galerija

Bonus video: