Bošković: Psihološka prednost je na našoj strani

"U drugom meču smo dokazali da možemo da se nosimo sa njima kad pružimo maksimum. Kad nas oni potcijene, onda možemo da igramo sa njima", kaže tehničar Budućnosti Ivan Bošković
0 komentar(a)
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Odbojkaši Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2012. 11:18h

Sasvim neočekivano, vraćena je draž finalu plej-ofa, nakon nekoliko monotonih godina - pobjedom u drugom meču u „Morači“ (3:2), nakon čak 19 poraza u skoro tri protekle godine, odbojkaši Budućnosti su vratili stvari na početak, izjednačili rezultat u pobjedama u finalnoj seriji, i konačno u djelo sproveli ono što su nagovijestili u nekoliko ranijih susreta...

"Mislim da smo mogli i ranije, čak i u Budvi rezultatski nešto više da napravimo. Ali, neke naše greške u završnicama setova, uz sudijske odluke, uticale su da do toga ne dođe. Međutim, u drugom meču smo dokazali da možemo da se nosimo sa njima kad pružimo maksimum. Kad nas oni potcijene, onda možemo da igramo sa njima", kaže za „Vijesti“ 24-godišnji tehničar Ivan Bošković, igrač sa najdužim stažom u ovoj ekipi Budućnosti, koji je u drugom meču bio starter, i osvojio tri poena, od čega dva asa na Stevanoviću i jedan blok.

Budućnost je odigrala odličan meč, u skoro elementima je nadigrala rivala (Budvani su jedino imali poen više na bloku, 12-11), a posebno je dominirala na servisu sa čak 14 aseva (Đukić četiri, Ristić tri, Bošković i Ječmenica po dva, te po jedan Babić, Đuranović i Hamzagić), dok je sa druge strane jedino Raič uspio da osvoji direktan poen iz servisa. Podgoričane nije pokolebalo ni to što su u trećem setu prokockali vođstvo od 23:18 koje im je moglo donijeti prednost od 2:1 u setovima, možda i ubjedljiviju pobjedu.

"Mislim da će u Budvi biti dosta teško, ali ne razmišljamo o tome, mi ćemo igrati našu igru. Iako smo dobili jedan meč, nemamo sad neki imperativ, mada, naravno, idemo tamo da odigramo dobro i na rezultat. Mislim da smo u psihološkoj prednosti u odnosu na njih, koji su pod moranjem da dobiju. Igraćemo opušteno, pa šta bude", ističe Bošković.

Na pitanje da li poraz nakon puno vremena može da uzdrma rivala, Bošković kaže:

"Mislim da može da utiče. Realno, oni nemaju ekipu kakvu su imali u Ligi šampiona i ranijih godina. Ne znam kako će se oni odnositi prema tome. Svakako će biti teško, jer očekujem njihovu mnogo bolju igru od one u drugoj utakmici. Ali, ni mi se ne predajemo, mislim da možemo samo bolje da igramo. Sa željom i pristupom kakav imamo, mislim da će utakmica u Budvi biti neizvjesna i zanimljiva za publiku", zaključio je Bošković.

Bonus video: