Crnogorcima osumnjičenim za šverc droge u BiH pritvor od 30 dana?

Državljani Crne Gore K.G. (1969), A.A. (1982) i K.D. (1976) sa državljanima BiH uhapsili su službenici agencije SIPA u pokušaju šverca 10.665 kg skanka
0 komentar(a)
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
skank, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 23.03.2012. 14:27h

Tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva Bosne i Hercegovine uputio je Sudu BiH predlog za određivanje pritvora za pet osoba, među kojima su i državljani Crne Gore K.G. (1969), A.A. (1982) i K.D. (1976).

Njih trojicu su zajedno sa državljanima BiH J.M. (1964) i K.D. (1979) uhapsili službenici Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, u pokušaju da 10.665 kilograma opojne droge skank predaju njima poznatim osobama iz Banje Luke, zbog dalje distribucije.

Osumnjičeni K.G., A.A. i K.D. uhapšeni su 20. marta u Trnovu i na širem području Sarajeva, a osumnjičeni J.M. i K.D. dan kasnije u Foči.

Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac je uputio Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana.

"Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, kao i iz razloga jer postoji opasnost da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ponovo napraviti krivično djelo i uticati na svjedoke ili saučesnike i ometati tok istrage. Osumnjičene osobe su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičene su za krivično djelo organizovani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama", saopšteno je iz iz Tužilaštva BiH.

Bonus video: