Mršavite uz pomoć slatkiša

Autori istraživanja su utvrdili da pokušaj potpunog izbjegavanja slatkiša tokom mršavljenja može dovesti do neželjenog efekta - psihološke zavisnosti o takvoj hrani.
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 13:22h

U slučaju da se slatkiši konzumiraju u okviru doručka, kada je metabolizam najaktivniji, to neće negativno uticati na dijetu, pokazalo je istraživanje naučnika iz Tel Aviva.

Ako je desert dio uravnoteženog doručka od 600 kalorija koji sadrži i proteine i ugljene hidrate, on može da ublaži želju za slatkom hranom tokom ostatka dana te tako pomoći kod gubitka kilograma i u održavanju tjelesne mase.

Istraživanje je trajalo osam mjeseci, a rezultati su pokazali da su ispitanici koji su konzumirali kolače, torte i čokoladu u sklopu doručka, u prosjeku izgubili 18 kilograma više u poređenju sa ispitanicima kojima su slatkiši bili zabranjeni.

Autori istraživanja su utvrdili da pokušaj potpunog izbjegavanja slatkiša tokom mršavljenja može dovesti do neželjenog efekta - psihološke zavisnosti o takvoj hrani. Oni su, takođe, istakli da izrazito restriktivne dijete koje ograničavaju unos ugljenih hidrata i slatkiša često dovode do brzog odustajanja.

Bonus video: