Višemjesečna potraga

Uhapšen osumnjičeni za više pljački u Kotoru

Postoji sumnja da je M.T. (43) iz Smederevske Palanke prilikom vršenja krivičnih djela teška krađa, odnosno teška krađa u produženom trajanju, imao saučesnike
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 14:00h

Kotorska policija nakon višemjesečnog upornog rada rasvijetlila je seriju teških krađa koje su vršene provaljivanjem i obijanjem kuća na području Donjeg Grblja i uhapsila osumnjičenog Tomislav Milojević (43) iz Smederevske Palanke, javlja Skala radio.

"Ukupno je u proteklih nekoliko mjeseci u mjestima Trešnjica, Zagora, Krimovica i Radanovići provaljeno ili obijeno 10 kuća iz kojih je otuđivan novac, nakit, mobilni telefoni, oružje, elektronski uređaji i drugi vrijedni predmeti. Zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršilac pomenutih krivičnih djela lišen je slobode M.T. (43). Nakon dobijene naredbe od sudije za istragu, kotorska policija je izvršila pretresanje objekta u kojem je boravio osumnjičeni, kojom prilikom je pronađen veći broj ukradenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru odredio je pritvor Milojeviću koji je sproveden u istražni zatvor ZIKS-a u Spužu.

Dodaje se da postoji sumnja da je osumnjičeni prilikom vršenja krivičnih djela teška krađa, odnosno teška krađa u produženom trajanju, imao saučesnike čija identifikacija je u toku.

"Značajno je napomenuti da je za Milojevićem koji je identifikovan i zahvaljujući podacima dobijenim posredstvom NCB Interpol Podgorica, u Republici Srbiji na snazi nacionalna potraga zbog istovrsnog krivičnog djela, tako da će u narednom periodu biti predmet i međunarodne saradnje pravosudnih organa", navodi se u saopštenju.

Galerija