Opera “Sestra Anđelika” premijerno u crkvi Svetog duha

Glavne uloge su povjerene Milici Zdravković, Maji Lukšić i Amandi Stojović. Rad na operi je trajao pet mjeseci, a premijera će se održati povodom 65 godina od osnivanja škole
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.03.2012. 09:58h

Premijera opere Đakoma Pučinija "Sestra Anđelika", biće održana 26. marta u organizaciji Muzičke škole "Vida Matjan" iz Kotora, u koncertnoj dvorani crkve Sv. duha.

Opera jednočinka predstavlja jedan dio triptiha u kome su "Plašt" i "Đani Skiki" takođe opere jednočinke. Prvi put se škola našla u ulozi producenta u saradnji sa Festivalom solo pjevača "Bruna Špiler", a učesnici su bivši, sadašnji učenici i profesori škole.

Glavne uloge su povjerene Milici Zdravković, Maji Lukšić i Amandi Stojović. Rad na operi je trajao pet mjeseci, a premijera će se održati povodom 65 godina od osnivanja škole.

Zahvaljujući dugogodišnjem predanom radu profesorke Mirele Šćasni, ova škola je prvi put od kad postoji vlastitim snagama uspjela da realizuje ovo kompleksno i zahtjevno opersko djelo.

Takođe, opera "Sestra Anđelika" je prvo muzičko dešavanje u crkvi Sv. duha, nakon upravo završenih radova na adaptaciji krova kocertne dvorane.

Repriza opere će biti 28. marta u Centru za kulturu Tivat i 29. marta na otvaranju Festivala ,,Bruna Špiler“ u Herceg Novom.

Bonus video: