Optuženi policajac iz Berana na suđenje došao naoružan

“Tomislav Vasović kazao je optuženima da će ih sve pobiti”, objasnio je Kuč o kakvoj prijetnji je riječ
769 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Vasović, Foto: Beća Čoković
Zoran Vasović, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 22.03.2012. 09:50h

Početak glavnog pretresa na suđenju beranskim policajcima, optuženim za pokušaj ubistva Zorana Vasovića(37), Zlatibora Vrhovca(22) i Nedjeljka Pekovića(26), juče je obilježio incident u holu Višeg suda, jer je otac Zorana Vasovića Tomislav (72), navodno, optuženima uputio prijetnje.

Advokat Munever Kuč, koji sa koleginicom Gordanom Dančetović brani optužene, saopštio je da su njegovi klijenti nakon odloženog glavnog pretresa “bili izloženi opasnoj prijetnji”, te da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Tomislava Vasovića i od Uprave policije tražiti zaštitu optuženih u kontinuitetu jer im je upućenim prijetnjama ugrožen život.

“Tomislav Vasović kazao je optuženima da će ih sve pobiti”, objasnio je Kuč o kakvoj prijetnji je riječ.

Zoran Vasović kazao je “Vijestima” da je njegov otac Tomislav optuženima rekao “da će se osvetiti ukoliko se njegovom sinu nešto dogodi”.

"To je rekao zato što je optuženi policajac Vlajko Babović (39) došao na suđenje naoružan pištoljem. Svi u holu suda bili su svjedoci njegovog razoružavanja od strane obezbjeđenja, a pri izlasku iz sudnice odbijen je moj zahtjev da se pištolj pokaže tužiocu Jašareviću. Policajci su nam naredili da napustimo hodnik suda kako ne bismo prisustvovali ćinu vraćanja oružja Baboviću", kazao je Vasović.

Tomislav Vasović je optuženima rekao “da će se osvetiti ukoliko se njegovom sinu nešto dogodi”

Vlajko Babović u javnosti je poznat i po tome što je za vrijeme fudbalske utakmice Berane - Budućnost u aprilu 2008. drškom od pištolja kojom je udarao po glavama varvara smirivao navijačke strasti, a sve je zabilježeno kamerama i objavljeno u elektronskim medijima. Nakon tog podviga, Vlajko je ušao u navijački repertoar varavara, koji su mu posvetili stih: “Pandur Vlajko pravi m.....” Babović je poslije incidenta kažnjen novčano.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: