Posljednji voz za Podgoričane

"Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje možemo, a na kraju vidjeti kakav će biti konačan ishod", kaže za “Vijesti” najbolji poenter Budućnosti u sezoni, korektor Irfan Hamzagić.
50 pregleda 0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.03.2012. 08:28h

Odbojkaši Budućnosti moraju večeras da naprave vanredno iznenađenje kako bi podgoričkoj publici omogućili da ove sezone gleda još jedan odbojkaški duel u “Morači”. Ako izabranici Zorana Vukčevića u tome ne uspiju, Budvanska rivijera će u ponedjeljak imati priliku (koju će teško ispustiti) da u trećem meču finala plej-ofa stavi tačku na još jednu monotonu sezonu, u kojoj je sve bilo jasno još prije početka.

"Ove sezone smo imali dobrih partija sa Budvanima, nadam da ćemo i ovoga puta odigrati dobro, da ćemo imati malo više sreće, pa i sa suđenjem. Mi ćemo dati sve od sebe da odigramo što bolje možemo, a na kraju vidjeti kakav će biti konačan ishod", kaže za “Vijesti” najbolji poenter Budućnosti u sezoni, korektor Irfan Hamzagić.

Za razliku od prethodna meča, Budućnost u prvom duelu finala plej-ofa, u Budvi, nije uspjela da osvoji set, ali je u prvom, i najvećem dijelu drugog seta bila blizu favorizovanog rivala. U prvom setu im je, kako tvrde, kod 24:23 sudija Slobodan Kovačević oduzeo loptu u kontri koja je mogla da im donese izjednačenje i produžetak nade (svirao je “duplu loptu” liberu Dušanu Medojeviću).

"U prva dva seta u Budvi smo do 20. poena igrali poen za poen, a onda jedna lopta sve promijeni. Ponavljam, nadam se da ćemo igrati dobro, igramo kod kuće, i mislim da će njima biti mnogo teže nego u Budvi. Igraćemo jako, pa šta bude. Nadamo da možemo makar, ako ništa drugo, da osvojimo dva seta", dodao je Hamzagić.

Budvani su ulogu favorita opravdali u svim dosadašnjim međusobnim duelima. Izabranici Ivana Joksimovića očekuju da tako bude i u Podgorici, iako su i sami svjesni da je razlika u kvalitetu između dvije ekipe trenutno najmanja u odnosu na nekoliko proteklih sezona…

"Bilo je teško i prvi meč, a znamo da će biti teže u drugom. Mi jesmo favoriti, ali nijesmo u toj mjeri kvalitetniji da možemo opušteno da uđemo u meč i lako odradimo posao, kao što svi misle", upozorava libero Budvana Ivan Rašović, koji se prošlog ljeta, nakon decenije igranja u Budućnosti, preselio u Budvu".

Rašović, ipak, vjeruje da sve zavisi od njegove ekipe.

"Ako budemo igrali kao što znamo, očekujemo pobjedu i nadamo da ćemo povesti 2:0 i onda odigrati posljednju utakmicu u Budvi", dodao je odlični reprezentativni libero.

Rašović: Odbojka nam je takva da ne privlači publiku

Kakvo je stanje u crnogorskoj odbojci, posebno muškoj, govori i podatak da je prvu utakmicu finala plej-ofa u Budvi, u kamernoj atmosferi, gledalo svega oko 50 gledalaca! Ovakav frapantan podatak treba da je za brigu i nauk svim odbojkaškim poslenicima, počev od klubova, pa do Odbojkaškog saveza Crne Gore.

"Nadam se da će nas naša publika podržati u većem broju nego do sada, jer nam ta podrška puno znači", poziva navijače Irfan Hamzagić.

Ivan Rašović ističe da se svi nadaju da će biti malo više publike na njihovim utakmicama, ali…

"Izgleda nam je odbojka takva da mnogo ne privlači gledaoce. Sigurno je da bi valjalo da bude malo više publike, zbog nas i Budućnosti, ali i odbojke uopšte. Ali, to nam je, što nam je", kazao je Rašović.

Utakmica u “Morači” počinje u 18 časova. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Slobodan Kovačević (Podgorica).

Bonus video: