Pritvor za Nikšićane osumnjičene za šverc 115 kg droge

Prema saopštenju Uprave policije, u rejonu Bogetića nalazilo se skladištenje opojne droge, a zatim se ona distribuirala u količinama od jednog do pet kilograma
314 pregleda 0 komentar(a)
droga Bogetići, Foto: Upravapolicije.com
droga Bogetići, Foto: Upravapolicije.com
Ažurirano: 21.03.2012. 13:53h

Ljiljana Lakić, viši državni tužilac u Podgorici saslušala je danas Nikšićane Luku Marojevića (45) i Marka Mišovića (21), osumnjičeni zbog šverca 115 kilograma marihuane skanka koji su namjeravali da prodaju u Nikšiću i drugim gradovima u Crnoj Gori.

Nakon saslušanja, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici Radomir Ivanović odredio im je pritvor, potvrđeno je “Vijestima” u tužilaštvu i sudu.

Prema saopštenju Uprave policije, u rejonu Bogetića nalazilo se skladištenje opojne droge, a zatim se ona distribuirala u količinama od jednog do pet kilograma radi ulične prodaje.

Službenici Područne jedinice u Nikšiću su u dužem vremenskom periodu sprovodili mjere i aktivnosti na provjeri podataka koji su ukazivali na to da se u rejonu Bogetići skladišti veća količina opojne droge skank.

Inspektori su 19. marta posmatrali kuću u kojoj povremeno boravi Marojević i tom prilikom, oko 13 časova primijetili kako sa Mišovićem iznosi džakove i odnose ih na udaljenost od nekih 100 metara, a nakon toga ih sakrivaju u otvor u jednoj stijeni“, navedeno je u saopštenju Uprave policije.

Policija je potom izvršila pretres terena i na ovoj lokaciji pronašla četiri plastična bureta zapremine 200 litara u kojima se nalazio skank.

Bonus video: