Ako je vaš dragi pod stresom, ovo će ga opustiti

Naučnici su dokazali da smijeh utiče na bolje raspoloženje. Nađite na YouTube-u neki smiješan klip koji ste nedavno gledali i pokažite mu.
0 komentar(a)
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
brineta, djevojka, momak, ljubav, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 21.03.2012. 11:12h

Serviraj mu činiju punu čipsa

Eksperti navode da grickanje čipsa pomaže pri smanjenju stresa. To je zato što fizički napor koji ulaže u grickanje smanjuje tenziju njegovog tijela. Još bolje, napuni činiju grickalicama i odnesi mu u krevet. Prije svega će ga iznenaditi tvoj gest, a onda lezite, grickajte i uživajte u zabavnom tv programu zajedno.

Približite se, ali ga ne dirajte

Kada su muškarci nervozni oni obično traže malo prostora. Stoga ako insistirate da mu se priljubite to će ga još više iznervirati. Ipak, istraživanja pokazuju da ako se nalazite na tri stope od njega, njegovo tijelo počinje da proizvodi oksitocin (ljubavni hormon koji ga opušta) u velikoj količini. Ako ležite na krevetu dovoljno je da vam se butine dodiruju, naravno bez zagrljaja ili mu se približite tek toliko da osjetite toplotu njegovog tijela.

Izazovi ga na igranje

Setite se igrice za koju je potrebna fizička i mentalna pažnja. Takve igrice imaju poentu da mu odvuku pažnju toliko da neće moći ni da se sjeti zašto je bio pod stresom. Plus, kada takmičarski duh proradi i počne da se znoji njegovo tijelo će osloboditi dopamin, serotonin i tonu drugih srećnih hormona.

Napravi mu voćni koktel

Kada se vrati nervozan sa posla naravno da nijeste u stanju da stvorite plažu na kojoj ćete se odmarati i zaboraviti na sve probleme. Međutim možete napraviti opuštenu atmosferu tako što ćete mu servirati tropsko piće (probajte Blue Hawaii) koje će ga podsjetiti na plažu i more.

Naravno takvo piće nikada neće piti u muškom društvu, ali kada ste sami muškarci obožavaju ovakve koktele isto kao i vi.

Puštajte smiješne snimke

Naučnici su dokazali da smijeh utiče na bolje raspoloženje. Nađite na YouTube-u neki smiješan klip koji ste nedavno gledali i pokažite mu. Obavezno se smijte sa njim, jer će ga samo vaš osmijeh prosvijetliti.

Bonus video: