Interpol: 40 Crnogoraca u vezi sa bandom Pink Panter

Prema pisanju podgoričkog dnevnika među trojicom uhapšenih je i vlasnik poznatog podgoričkog kafea "Rembrant" Vlado Vujačić
177 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2012. 16:13h

Švajcarska policija nedavno je uhapsila tri crnogorska državljanina pod sumnjom da su opljačkali zlataru u tamošnjem gradu Lucernu, iz koje su odnijeli nakit vrijedan nekoliko stotina hiljada eura, saznaju Dnevne novine.

Prema pisanju podgoričkog dnevnika među trojicom uhapšenih je Vlado Vujačić.

Navodno Vujačić i još dvojica Crnogoraca su manje poznati pripadnici ozloglašene razbojničke grupe "Pink Panter" .

"Oni su uhapšeni u Švajcarskoj 5. marta, neposredno nakon pljačke zlatare u Lucernu, teške do milion eura“, kazalo je za Dnevne novine nekoliko dobro obavještenih izvora.

Iz Nacionalnog centralnog biroa Interpola nijesu htjeli da potvrde ni demantuju tu informaciju.

Rukovodilac biroa Dejan Đurović kaže za Antenu M:

“U interesu istrage koju vode švajcarske policijske službe i saradnje koju imaju sa nama trenutno u ovom predmetu, ne želim ni da potvrdim ni da demantujem obzirom na značajnost predmeta i na značajnost istrage koja se sprovodi”, naveo je on.

“Sigurno je da možemo govoriti o nekoj cifri oko 40 osoba koji su crnogorski državljani i koji se obrađuju kroz projekat

Ni iz Tužilaštva kantona Lucern nijesu mogli, zbog kako su kazali istrage koja je u toku, da kažu imena uhapšenih Crnogoraca.

Đurović kaže da policija Švajcarske sa našom odlično sarađuje u projektu Pink Panter. Kaže i da prema podacima Interpola sa tom bandom povezano je nekoliko desetina naših državljana.

“Sigurno je da možemo govoriti o nekoj cifri oko 40 osoba koji su crnogorski državljani i koji se obrađuju kroz projekat. Svakako, ta cifra nije konačna i jednom data zauvijek, već se mijenja, s obzirom na to da je projekat živ. Obrađujemo nove osobe, one neaktivne arhiviramo, ali svakako možemo reći da trenutno ima 40 osoba interesantnih za projekat, objasnio je on.

Da li će uhapšeni Crnogorci biti deportovani zavisi od švajcarskih pravosudnih organa, kaže Đurović.

“Po onome što znamo,ukoliko ima dovoljno dokaza za sumnju koja pokazuje da su počinili krivično djelo razbojništvo, definitivno će onda nakon postupka ukoliko se dokažu krivice, odslužiti kaznu u Švajcarskoj. Nakon toga, na pravosudnim organima Švajcarske je da odluče da li će im dozvoliti da ostanu tamo ili će ih deportovati u Crnu Goru”, objasnio je Đurović.

Na pitanje, da li je možda istraga o dijamantima u sefu budvanskog hotela Belvi pokazala da je taj slučaj u vezi sa bandom Pink Panter, Đurović kaže:

“Po dosadašnjim saznanjima kojima raspolaže Uprava policije, apsolutno nema nikakvih podataka ili detalja koji bi ukazivali na povezanost tog slučaja sa Pink Panter projektom,odnosno sa ovim osobama koje se obrađuju kroz Interpolov projekat."

Bonus video: