Policija u Bogetićima zaplijenila 115 kg droge

Prema saznanjima policije u pomenutom reonu je vršeno skladištenje droge, a potom njena distribucija, u količinama do 5 kg, prema Nikšiću i drugim gradovima
457 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.03.2012. 18:01h

Nikšićka policija zaplijena je 115 kilograma opojne droge skank i uhapsila Luka Marojević (45) i Marko Mišović (21) iz Nikšića.

"Službenici Područne jedinice Nikšiću su u dužem vremenskom periodu sprovodili mjere i aktivnosti na provjeri podataka koji su ukazivali na to da se u reonu Bogetići skladišti veća količina opojne droge skank. Prema saznanjima policije u pomenutom reonu je vršeno skladištenje opojne droge, a potom njena distribucija, u količinama od jednog do pet kilograma, prema Nikšiću i drugim gradovima u Crnoj Gori, a u cilju tzv. ulične prodaje opojne droge skank", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da su 19. marta službenici Uprave policije, Grupe za suzbijenje droge i krijumčarenja Nikšić, izvršili "opservirvaciju kuće" u kojoj povremeno boravi Marojević i tom prilikom, primijetili kako sa Mišovićem iznosi džakove i odnose ih na udaljenost od nekih 100 metara od kuće, a nakon toga iste sakrivaju u otvor u jednoj stijeni.

"Policije je potom izvršili pretres terena i na ovoj lokaciji pronašla četiri plastična bureta zapremine 200 litara u kojima se nalazila suva biljna materija zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank. Izrvršenjem pretresa objekta u kojem stanuje L.M. pronađen je pištolj marke CZ kal. 7,65 mm, sa kojeg je uklonjen fabrički broj, i okvirom od sedam metaka", navodi se u saopštenju.

Protiv Marojevića i Mišovića je podnesena krivična prijava, zbog sumnje, da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Galerija

Bonus video: