Roman Simović svira u Kotoru i Luštici

"Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim KotorArtu, festivalu koji mi omogućava već niz godina da dijelim svoju muziku sa publikom u Crnoj Gori, u predivnom Kotoru. Zahvaljujući Luštici Bay krug prijatelja ovog najznačajnijeg festivala u regionu se širi i ponovo ćemo publici podariti dva vrhunska programa sa mojim bliskim prijateljima"
54 pregleda 0 komentar(a)
Roman Simović, Foto: KotorArt
Roman Simović, Foto: KotorArt
Ažurirano: 17.05.2018. 12:17h

U okviru 17. KotorArt Don Brankovih dana muzike, koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra i predsjednik programskog odbora, Roman Simović održaće dva koncerta, 28. jula u Luštici Bay i 30. jula u Kotoru, pod nazivom „Roman & Friends: Muzička jedinjenja“.

Uz Simovića, nastupiće violinistkinja Čečilija Cijano, violisti Milena Simović i Robert Smisen, violončelisti Đovani Njoki i Dragan Đorđević. Ovom ansamblu vrhunskih muzičara, na kotorskom koncertu pridružiće se i naš proslavljeni pijanista i osnivač KotorArta, Ratimir Martinović.

"Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim KotorArtu, festivalu koji mi omogućava već niz godina da dijelim svoju muziku sa publikom u Crnoj Gori, u predivnom Kotoru. Zahvaljujući Luštici Bay krug prijatelja ovog najznačajnijeg festivala u regionu se širi i ponovo ćemo publici podariti dva vrhunska programa sa mojim bliskim prijateljima",izjavio je Simović.

Roman Simović, koji je uključen u život festivala od njegovog osnivanja, u svijetu promoviše manifestaciju kao esencijalan element kulturnog života Kotora i Crne Gore. Ovaj umjetnik briljantne virtuoznosti i urođene muzikalnosti, razvio je uspješnu internacionalnu karijeru. Nastupa u poznatim svjetskim salama i na najznačajnim festivalima. Svira na violini Antonija Stradivarija iz 1709. godine.

Bonus video: