Požar u žabljačkom selu progutao porodičnu kuću

U kući je stalno boravio Veselin Badnjar, ali je zbog smrtnog slučaja u široj porodici prethodne noći u njoj boravilo više lica
232 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.03.2012. 14:11h

Kuća potomstva Tihomira i Blaža Badnjara u selu Podgora potpuno je izgorjela u požaru koji je izbio u jutarnjim časovima.

Oko sedam sati požar je prijavljen vatrogascima u Žabljaku koji su ubrzo počeli sa akcijom gašenja, ali bezuspješno jer je kuća sagrađena u kombinaciji kamena i lučevog drveta.

Sedmorica vatrogasaca djelovali su sa dva vozila. Uz njih i cistijerna "Zeković gradnje". Ukupno šest cistijerni vode nije pomoglo da se kuća spasi, pa je vatra progutala, izuzev nešto pokućstva i ličnih stvari, sve što se u njoj nalazilo.

"Imali smo problema u dostavi vode, jer se punjenje cistijerni obavljalo u Žabljaku, udaljenom oko sedam kilometara. Vozila su djelovala sa oko 300 metara udaljenosti jer se kući nije moglo prići zbog visokog snijega pa smo morali prespajati vatrogasna crijeva", kaže Drago Popović, šef Službe zaštite i spasavanja.

U kući je stalno boravio Veselin Badnjar, ali je zbog smrtnog slučaja u široj porodici prethodne noći u njoj boravilo više lica.

Niko nije povrijeđen jer su je svi na vrijeme napustili.

Veselin Badnjar kaže da je rano izašao kako bi obavio svakodnevne poslove u gazdinstvu i primijetio vatru koja se pojavila u drugom dijelu kuće, gdje nije ložena vatra.

On sumnja da su požar izazvale neispravne elektro instalacije. Obavljen je uviđaj kako bi se utvrdio uzrok požara.

Galerija

Bonus video: