Inspekcija zatvorila 12 ugostiteljskih objekata u Nikšiću

Turistička inspekcija će, kako se navodi, nastaviti sa takvim aktivnostima, jer je suzbijanje sive ekonomije u oblasti ugostiteljstva prioritet
132 pregleda 0 komentar(a)
Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Nikšić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.03.2012. 10:30h

Turistička inspekcija zatvorila je u petak 12 ugostiteljskih objekata u Nikšiću koji nijesu posjedovali odobrenje za rad od Sekretarijata za privredu i finansije, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U saopštenju se navodi da su akcijske aktivnosti inspekcije izvedene su u saradnji sa nikšićkom Upravom policije.

“Ugostiteljski objekti kao što su kafe barovi, pekare i objekti brze hrane su poslovali sa rješenjem za rad privremenog karaktera koje nije produženo, pa su inspektori morali da primijene represivne mjere”, saopšteno je iz Ministarstva.

Nakon utvrđenog stanja, kako se dodaje, inspektori su sačinili zapisnik, izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i objekat zatvorili. Protiv onih koji su nelegalno radili podnijeće se zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Oni su podsjetili da je tokom prošle sedmice zatvoreno, po istom osnovu, 11 ugostiteljskih objekata, i to dva u Podgorici, jedan u Budvi, pet u Nikšiću i tri u Bijelom Polju.

Turistička inspekcija će, kako se navodi, nastaviti sa takvim aktivnostima, jer je suzbijanje sive ekonomije u oblasti ugostiteljstva prioritet.

Bonus video: