U Nikšiću prekinuta odbojkaška utakmica nakon prvog seta

Bez obzira na konačan epilog ove utakmice, jasno je da se ova sezona već pretvorila u pravu farsu
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 23:27h

Nastavlja se posrtanje crnogorske odbojke, a da nije samo muška “liga bez briga“, pokazala je i današnja utakmica 15. kola Prve ženske lige između Nikšića i Budve, koja je prekinuta nakon prvog seta, koji su dobile gošće 27:25!

Trener domaćih Slavko Bojić, naime, odbio je da drugom sudiji Branku Batiziću dostavi postavu za drugi set, što mu je obaveza, tražeći od prvog sudije Nikole Masoničića pojašnjenje koja je od njegovih igračica u bloku dotakla loptu prilikom smeča jedne igračice Budve za 27. poen, kojim su gošće osvojile prvi set.

Kako Masoničić nije želio da svoju odluku objašnjava Bojiću, a kako je trener Nikšićanki zbog toga odbijao da dostavi papirić s postavom, smatrajući da nijedna od njegovih igračica u bloku nije dotakla loptu prilikom smeča protivničke igračice, nakon 10-tak minuta neuspješnog ubjeđivanja prvi sudija je odlučio da prekine meč!

Nikšićanke su u tom setu prokockale vođstvo od 24:19...

O ovom slučaju konačnu riječ daće komesar za takmičenje Rajko Tijanić,. Bez obzira na konačan epilog ove utakmice, jasno je da se ova sezona već pretvorila u pravu farsu, i da je Odbojkaški savez Crne Gore pokazao velike slabosti kada su u pitanju domaća takmičenja.

Inače, u drugom meču današnjeg programa, Morača je na svom parketu savladala AOK Rudar 3:1 (18:25, 25:17, 25:21, 25:19), u zaostaloj utakmici 13. kola.

Bonus video: