Podgoričanin izboden na Vrelima ribničkim stabilno

Nakon kafanske tuče Bajra je pokušao da pobjegne, ali je policija brzo stigla na lice mjesta, uspjela je da ga uhapsi
68 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2012. 17:24h

Zdravstveno stanje Podgoričanina Halida Salitija (30), koji je teško ranjen u subotu veče oko 23 časa kada je na njega nožem nasrnuo Safet Bajra u kafani "Romski raj" na Vrelima ribničkim, sinoć oko 21 čas bilo je stabilno.

Kako je "Vijestima" saopšteno iz Kliničkog centra, Saliti je juče sa odjeljenja intenzivne njege prebačen na odjeljenje abdominalne hirurgije, van životne opasnosti je i polako se oporavlja.

Prema izjavama očevidaca tuče, dva mladića su se gađala flašama. Nakon toga Bajra je izvukao nož i zadao nekoliko udaraca Salitiju u predjelu grudi i stomaka.

Nakon kafanske tuče Bajra je pokušao da pobjegne, ali je policija brzo stigla na lice mjesta, uspjela je da ga uhapsi i odvede u prostorije nove zgrade PJ Podgorica.

On je prema podacima koje su "Vijesti" dobile iz policije, u "novoj betonjerci" zadržan do 11 časova nakon čega je priveden kod istražnog sudije. Safetu Bajri koji nije bio pijan prilikom hapšenja, na teret je stavljeno krivično djelo ubistvo u pokušaju i određen mu je 48-časovni pritvor.

Odluku o produženju kazne zatvora donijeće istražni sudija.

Prema informacijama koje su "Vijesti" dobile iz policije Saliti i Bajra se od ranije poznaju i jedan prema drugome su duže vrijeme pokazivali netrpeljivost, koja je kulminirala kafanskom tučom u kojoj je radio i nož.

Bonus video: