KARATE

Cecunjanin nije izgubio poen

Cecunjanin je u finalu savladao Hrvata Ivana Zoričića, a u izuzetno jakoj konkurenciji do najsjajnijeg odličja je došao poslije pet mečeva i bez izgubljenog poena.
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2012. 22:53h

Najbolji karatista Crne Gore Almir Cecunjanin, na prvenstvu Balkana koje se održava u Herceg Novom, osvojio je zlatnu medalju u borbama u teškoj kategoriji.

Cecunjanin je u finalu savladao Hrvata Ivana Zoričića, a u izuzetno jakoj konkurenciji do najsjajnijeg odličja crnogorski reprezentativac je došao poslije pet mečeva i bez izgubljenog poena.

"Stvarno sam zadovoljan kako sam se borio u svim mečevima. Od samog starta sam jako dobro radio i pokazalo se da sam se odlično spremio za ovo takmičenje, koje je zaista jedno od najjačih. Svi najbolji borci u mojoj kategoriji su došli, i prvak svijeta i vicešampion Evrope, tako da je stvarno konkurencija bila žestoka. Međutim, iako sam jako umoran, čvrsto stojim na nogama i ovako dobre borbe daju mi sada još više samopouzdanja i motivacije da se što bolje spremim za prvenstvo Evrope koje me očekuje u maju", kazao je Cecunjanin, neposredno poslije finalne borbe.

A naši reprezentativci su nastupili i u ostalim finalima u seniorskoj konkurenciji, međutim, Ljubiša Mihajlović (do 75 kg) i Filip Vujadinović (do 84 kg) nisu uspjeli da pobijede svoje rivale, pa su se okitili srebrnim medaljama.

Srebro je osvojila i naša karatistkinja Marina Raković u konkurenciji do 67 kg, dok je njena klupska koleginica iz Omladinca, Tina Milić, zaslužila bronzu.

Drugog dana takmičenja na Balkanskom prvenstvu u Herceg Novom naše mlađe reprezentativke su osvojile i pet bronzanih medalja, tri u katama i dvije u borbama.

Posljednjeg dana prvenstva na programu su eliminacione i finalne borbe za seniorke (do 50 i 55 kg) i seniore (do 60 i 67 kg), kao i eliminacije i finalni nastupi za kata timove seniora i seniorki.