Vuksanović: Imamo materijalne dokaze

“Vijestima” je saopšteno da tužilaštvo u spisima predmeta ima dokaze, koji Buškovića sumnjiče da je prošle srijede oko 21.30 časova narsnuo pesnicama na Lakićevu
176 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2012. 10:37h

Zabjelčanin Ivan Č. Bušković (29) koji se sumnjiči da je prošle sedmice mučki nasrnuo na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić sinoć je pred tužiocem ponovio da nema nikakve veze sa tim slučajem kao i da je, navodno, u vrijeme napada igrao fudbal sa prijateljima u balon sali u naselju Zelenika.

Bušković je u pratnji službenika ZIKS-a iz zatvora oko 19 časova doveden u zgradu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, gdje je pola sata kasnije tužilac Ljiljana Klikovac, po zahtjevu za sprovođenje istrage saslušala osumnjičenog.

Tek oko 21 čas Bušković je izveden iz zgrade, a osumnjičeni je ne skidajući osmijeh sa lica gotovo pozirao brojnim fotoreporterima i snimateljima. Takve volje nije bio prilikom ulaska u zgradu...

“Vijestima” je saopšteno da tužilaštvo u spisima predmeta ima dokaze, koji Buškovića sumnjiče da je prošle srijede oko 21.30 časova narsnuo pesnicama na Lakićevu, dok je otključavala ulazna vrata.

Osim dijela dokaznog materijala koje već ima u spisima, tužilaštvo od policije čeka povratne podatke, ali i vještačenja DNK i drugog materijala u Forenzičkom centru u Danilovgradu.

Tužilaštvu je do sada proslijeđen telefonski saobraćaj osumnjičenog Buškovića, koji čak dva sata u vrijeme napada nije razgovarao preko svog aparata, koji je, navodno, bio uključen.

Osim toga, tužilaštvo ima i podatke o telefonskoj komunikaciji i još nekoliko osoba, koje se dovode u vezu sa organizacijom napada na novinarku lista.

V.D. direktora Uprave policije Božidar Vuksanović i sinoć je ponovio da postoje materijalni dokazi da je osumnjičeni Bušković napao Oliveru Lakić. On je u emisiji „Živa istina“ na TV IN kazao da će sve prikupljene dokaze “obrađivati sud”, ne precizirajući koji su to materijalni dokazi.

Hajduković: On je nevin mladić

Branilac osumnjičenog, advokat iz Ulcinja Darko Hajduković i sinoć je nakon saslušanja “Vijestima” ponovio da je njegov klijent “nevin mladić” i da nema nikakve veze sa napadom na novinarku Oliveru Lakić.

“Bušković je negirao krivično djelo, koje on nije izvršio, a po mom mišljenju u spisima predmeta ne postoji nijedan čvrsti dokaz da je on to uradio.

On je odgovarao na pitanja tužioca, ali postoji dogovor da te detalje ne objavljujemo u javnosti, s obzirom na to da se spekuliše sa dokazima”, kazao je Hajduković, koji je naveo da ne zna da li policija tek treba tužilaštvu da dostavi neke nove dokaze.

U tužilaštvu je “Vijestima” sinoć rečeno da advokat nije imao uvid u spise predmeta i da je tek sinoć tražio da ih kopira, što kao branilac ima pravo. Taj zahtjev mu je odobren tako da će Hajduković u ponedjeljak moći da kopira spise predmeta, koje u ovoj fazi istrage ima tužilaštvo.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: