Počinje finale plej-ofa odbojkaša: Hoće li biti neizvjesno?

"Ako budemo odradili ono što možemo, mislim da Budućnost nema tu šta da traži", kaže za "Vijesti" korektor Budvanske rivijere Ivan Raič.
0 komentar(a)
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Odbojkaši Budvanske rivijere, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.03.2012. 10:14h

Ako nije bilo iznenađenja u finalu Kupa, teško je očekivati da Budućnost može iznenaditi Budvansku rivijeru u finalu plej-ofa, gdje se igra do tri pobjede. Finalna serija za prvaka počinje večeras u Mediteranskom sportskom centru u Budvi, i čini se da je jedina dilema da li finalna serija može trajati više od tri meča.

"Nadam se dobroj odbojci, da svi budemo zdravi, da ne bude povreda. Iskreno se nadam da ćemo finale završiti u tri meča", kaže za „Vijesti“ korektor Budvana Ivan Raič, koji je proteklih dana imao problema sa lijevim, smečerskim ramenom, ali će zauzeti svoje mjesto u startnoj postavi.

Od kada je 10. aprila 2009. godine prekinula dominaciju Budućnosti, i osvojila prvu titulu u nezavisnoj Crnoj Gori, Budvanska rivijera je do danas osvojila po tri titule i nacionalna Kupa, i nanizala 16 pobjeda u isto toliko mečeva sa Podgoričanima, izgubivši pritom samo tri seta, od čega dva u ovoj sezoni.To, valjda, dovoljno govori u koliko su prednosti izabranici Ivana Joksimovića.

"Ako budemo odradili ono što možemo, mislim da Budućnost nema tu šta da traži. Budućnost je jako kvalitetna kao ekipa i pojedinačno, a mlada je, kao što smo i mi. Ali, mi smo imali jače utakmice, bolje treniramo. Ponavljam, ako mi budemo pravi, iznenađenja neće biti", dodao je Raič.

Budućnost je u dva posljednja meča protiv Budvana imala dobre epizode tokom utakmice. To se posebno odnosi na finalni meč u Kupu, kada je bila u igri do 18:19 u četvrtom setu, kada im je gruba greška sudije Kovačevića oduzela nadu da mogu napraviti nešto više u tom duelu (nije dosudio očiglednu nošenu loptu Stevanoviću iz Rivijere)...

"Dobro treniramo, ove sedmice smo se vratili standardnim terminima, svi smo koliko-toliko zdravi. Daćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti šta će biti. Pokazali smo da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, vidi se da nam je do dva posljednja meča sa Budvanima falilo ozbiljnih utakmica od eliminacije iz Lige Evrope, od grčke Lamije. U prvenstvu smo na momente igrali dobro, u finalu Kupa za nijansu bolje. Nadam se da će u finalu biti još bolje", kaže za „Vijesti” primač servisa Budućnosti Bojan Đukić, kome na kraju sezone ističe ugovor i sasvim sigurno će promijeniti sredinu.

Igra iz posljednja dva meča bila je dovoljna ekipi Zorana Vukčevića tek za po jedan set po meču. U Budućnosti se nadaju da bi u finalu mogli uraditi nešto više…

"Da bude još neizvjesnije nego što je bilo finale Kupa. Ako se ukaže prilika za još neki set, eventualno pobjedu, to bi bio neki naš najveći cilj", dodao je Đukić.

Večerašnji duel počinje u 18 časova. Sude Slobodan Kovačević (Podgorica) i Sonja Simonovska (Bar).

U finalu do tri pobjede prednost u eventualnoj majstoriji imaće aktuelni šampion, koji je bio najbolji u ligaškom dijelu sezone.

Bonus video: