JAVNO IZVINJENJE

Rus koji je optužio Cetinjanina za krađu odustaje od prijave

“Želim javno da se izvinim gospodinu Dušku Lopičiću zbog pojavljivanja njegovog imena u medijima”, rekao je Maksim Bandorin.
199 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.03.2019. 16:05h

Ruski državljanin Maksim Bandorin kojeg je navodno pokrao Cetinjanin Duško Lopičić (34) u Budvi, javio se juče oko 18 časova redakciji “Vijesti” sa svojim advokatom Milunom Simovićem i uputio javno izvinjenje Lopičiću i najavio da očekuje da će se naći “kompromis”.

“Želim javno da se izvinim gospodinu Lopičiću zbog pojavljivanja njegovog imena u medijima”, rekao je Bandorin. On nije želio dalje da ulazi u suštinu problema između njega i Lopičića. Bandorin i Simović kazali su da će prijava protiv Lopičića biti povučena.

"Policija je postupajući po prijavi primljenoj 26. februara 2012. godine, u kojoj se navodi da je izvršeno obijanje stana- vlasništvo ruskog državljanina M. B., koji se nalazi u sklopu stambenog objekta, lociranog u budvanskom naselju Velji Vinogradi, došla do sumnje da je izvršilac D. L sa Cetinja", bilo je prije dva dana navedeno u saopštenju Uprave policije.

Lopičić se sumnjičio da je prvo provalio u stan Rusa Maksima Bandorina a nakon toga i da je ukrao njegov džip.

"D. L., kako se sumnja, iz stana oštećenog, otuđio je sef u kojem su se nalazili ključevi od putničkog vozila marke „audi Q7" kao i sabraćajnu dozvolu od ovog vozila, ključevi od putničkog vozila marke „porshe", ključ od motocikla marke ,,harley davidson", ključ od jednog skutera, i ključ od garaže koja se nalazi u okviru zgrade „Merkur" u Budvi. Ovom prilikom je, iz unutrašnjosti pomenutog stana, kako se navodi u zaprimljenoj prijavi, otuđen i lap-top”, pisalo je u saopštenju.

Iz policije su dodali da je “D. L. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo teška krađa izvršio, na način, što je prethodno, uspio da otključa ulazna vrata na stanu oštećenog, a potom iz unutrašnjosti otuđio pomenute predmete", navedeno je u saopštenju policije.

Kako sumnjaju iz policije, Lopičić je nakon pomenutog krivičnog djela za koje se sumnliči, u noći između 7. i 8. marta 2012. godine, iz podzemne garaže, čiji je ključ kako se sumnja ranije otuđio, koja se nalazi u sklopu zgrade „Merkur" u Budvi, otuđio putničko vozlo marke „audi Q7"- vlasništvo oštećenog Rusa Bandorina.

Policija je, u selu Ceklin-opština Cetinje, pronašla putničko vozilo, za koje se sumnja, da ga je Lopičić otuđio i ono je vraćeno vlasniku.

Nakon objavljivanja saopštenja na portalu "Vijesti" prije dva dana, redakciji se javio osumničeni Duško Lopičić.

On je u potpunosti negirao tvrdnje policije, navodeći da mu je oštećeni Rus M. B. namjerno sve namjestio zbog “poslovnog neslaganja”.