Torpu još jedna šansa da se nađe u Londonu

Torp je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja, od toga pet zlatnih, tri srebra i jednu bronzu
0 komentar(a)
Jan Torp, Foto: Reuters
Jan Torp, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2012. 19:27h

Australijanac Jan Torp, osvajač pet olimpijskih zlata, nije uspio da se plasira na Olimpijske igre u Londonu u diciplini 200 metara slobodnim stilom pošto je na nacionalnom prvenstvu Australije završio tek na 12. mjestu.

Na takmičenju u Adelaidi, koje je i kvalifikaciono za tim Australije koji će učestvovati na najvećoj svjetskoj smotri sportista, Torp je u disciplini u kojoj je svojevremeno dominirao propustio da se plasira u finale i izbori mjesto u timu.

On će imati još jednu šansu u subotu u disciplini 100 metara slobodno, ali imajući u vidu rezultate na dužoj dionici, teško da će se naći u reprezentaciji.

Torp je na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. i Atini 2004. osvojio čak devet medalja, od toga pet zlatnih, tri srebra i jednu bronzu.

Poslije problema sa povredama i formom, on se krajem 2006. godine zvanično povukao iz takmičenja da bi početkom 2011. najavio da će pokušati da izbori učešće na takmičenju u Londonu.

Bonus video: