Kranjec preletio Planicu

U generalnom poretku treba da se dogodi čudo da Norvežanin Anders Bardal ne prigrli veliki kristalni globus
0 komentar(a)
Robert Kranjec, Foto: Reuters
Robert Kranjec, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2012. 17:33h

Svjetski prvak u skijaškim letovima, Slovenac Robert Kranjec, potvrdio je da je neprikosnoven u ovoj disciplini, pošto je po prvi put u karijeri slavio na kultnoj Planici. Za prvi trijumf pred svojom publikom, Kranjec je došao letovima od 227,5 i 215 metara, ispred legendarnog Švajcarca Simona Amana (212 i 222), dok je posljednji stepenik na podijumu zaslužio Austrijanac Martin Koh (225 i 218,5).

Kranjec je pred posljednje takmičenje sezone za Svjetski kup, u njedjelju u istom centru, vodeći u plasmanu letača, sa velikim šansama da osvoji mali kristalni globus u ovoj disciplini. Slovenac pred posljednji nastup ima 295 bodova, a juče četvrti, Japanac Daiki Ito je sakupio 260.

U generalnom poretku treba da se dogodi čudo da Norvežanin Anders Bardal ne prigrli veliki kristalni globus. Bardal ima 1.317 poena, a najbliži pratilac, Austrijanac Gregor Šlirencauer tačno 100 manje. U posljednjem takmičenju na Planici Šlirencauer treba da pobijedi a Bardal da ne osvoji niti bod, pa se može reći da je 29 - godišnji Norvežanin po prvi put osvojio tirtulu najboljeg skakača sezone.

Bardal je nakon razočaravajućeg 12. mjesta juče imao veliku pomoć od Amana, koi se radovao svom uspjehu i zbog ogromnog rivalstva sa Austrijancima, pošto je spustio Šlirencauera na treće mjesto, da bi ga potom za po poziciju i manji broj bodova koštali dobri nastupi Japanca Ita i Koha, koji nije kalkulisao u korist reprezentativnog druga.

Bonus video: