Sjutra u Baru počinje zimski bacački Kup Evrope

"Očekujemo odlične rezultate, možda i obaranje poneke olimpijske norme i vrhunske rezultate”, rekao je između ostalog Vuletić, predsjednik ASCG.
0 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva Vijesti
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.03.2012. 16:16h

U Baru je sve spremno za najveći sportski i atletski događaj u istoriji ovog grada i Crne Gore. To je i potvrđeno na pres konferenciji koja je održana u hotelu „Princess”, a kojoj su prisustvovali zvaničnici Evropske federacije i članovi organizacionog odbora.

Zimski bacački Kup Evrope od sjutra okupiće takmičare iz 39 zemalja, brojne svjetske i evropske šampione, kao i učesnike OI. Najzvučnije ime je svakako Tatjana Lisenko, zvanična svjetska šampionka i bivša rekorderka planete u bacanju kladiva.

U Baru je još jedna vladarka svijeta, Nadin Miler, a u bacanju diska trebalo je da se nadmeće sa evropskom šampionkom Sandrom Perković, kojoj je istekla suspenzija zbog dopinga, ali ona nije doputovala. Treći velikan je Bjeloruskinja Nadežda Ostapčuk, aktuelna prvakinja Starog kontinenta u bacanju kugle.

Član Savjeta Evropske atletske federacije, Turčin Salih Munir, oduševljen je uslovima.

"Uradili ste sve što je u vašoj moći da spremno dočekate ovaj važan šampionat, ne samo iz takmičarskog ugla, već i u cilju promocije Bara i Crne Gore i ukupne atletike u vašoj zemlji. Imate velike ljude ovdje, želja je vidljiva, volja takođe kod svih da sve bude u najboljem redu. Ne sumnjam da će tako i biti", rekao je Munir.

U ime domaćina prisutne je pozdravio Boris Mijović, sekretar Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti.

"Bar je grad sporta, a u narednih nekoliko dana i evropska prijestonica atletike. Uradili smo sve što je u našoj moći da velikom izazovu odgovorimo na najbolji mogući način. Imamo infrastrukturu, ljude željne rada i dokazivanja i sve to nam se mora vratiti pozitivnim reakcijama. Spremni smo", naglasio je Mijović.

Predstojeće takmičenje biće veliki ispit i za ASCG. Prvi čovjek crnogosrke kuće atletike, Milorad Vuletić, ne sumnja u organizacione sposobnosti svih ljudi uključenih u predstojeće takmičenje.

"Velika nam je čast što smo kao najmlađi član ove asocijacije dobili organizaciju ovog takmičenja. Vrijedno smo radili, obezbijedili sve preduslove, stvorili ambijent za vrhunske rezultate. Imamo i mi svojih aduta na ovom takmičenju. Očekujemo odlične rezultate, možda i obaranje poneke olimpijske norme i vrhunske rezultate", rekao je Vuletić.

Zvanični takmičarski program počinje sjutra u osam časova na stadionu SRC „Topolica”. Adut Crne Gore je, svakako, Danijel Furtula, koji će nastupiti i u bacanju diska i kugle.

Bonus video: