Vlasnik hotela Belvi objašnjavao otkud 30 kg opala u sefu

“U svojstvu građanina sam sam došao u policiju da pomognem u toj istrazi. Njima sam predao poludrago kamenje, koje su u sefu hotela, deponovali inostrani gosti”, kaže Ćupić
459 pregleda 0 komentar(a)
Opal, Foto: Shutterstock.com
Opal, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 16.03.2012. 08:31h

Budvanska policija istražuje ko je u sefu poznatog hotela “Iberostar Belvi” deponovao oko 30 kilograma poludragog kamenja - opala.

Kako saznaju “Vijesti”, istraga je pokrenuta nakon zahtjeva jedne policije da provjere da li je u Crnoj Gori završio dio dragulja, koji je plijen međunarodnih švercera.

Podatke o tome šta ima u sefu hotela policiji je u svojstvu građanina saopštio i poznati biznismen Branko – Brano Ćupić, koji je i vlasnik elitnog bečićkog hotela.

U crnogorskoj policiji zvanično nijesu saopštavali o kakvoj istrazi je riječ

“U svojstvu građanina sam sam došao u policiju da pomognem u toj istrazi. Njima sam predao poludrago kamenje, koje su u sefu hotela, deponovali inostrani gosti”, potvrdio je sinoć Ćupić.

U crnogorskoj policiji zvanično nijesu saopštavali o kakvoj istrazi je riječ kao ni protiv koga su u toku provjere. Za sada se ne zna ni da li je riječ o pripadnicima kriminalne grupe, koja se u Interpolovim bazama, vodi pod projektom “Pink Panter”, a riječ je o kradljivcima dragulja, zlata i vrijednih umjetnina.

Opal je mineraloid, koji spada u grupu dragog kamenja, a može biti bezbojan ili obojen sivo, crveno, narandžasto, zeleno, plavo, ružičasto, smeđe ili crno. Najrjeđi su opali crveno-crne boje, a najčešći bijeli i zeleni. Opal se koristi za izradu nakita, ali i kao poludragi kristal, koji vidovnjaci koriste za izradu amajlija, koje navodno pomažu u liječenju bolesti, vraćanju pozitivne energije...

Bonus video: