Najbolji karatisti Balkana u Herceg Novom

„Predstojeći šampionat nije samo balkanski, jer učestvuju i neke države koje geografski ne pripadaju tom području”, rekao je predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević na pres konferenciji
204 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Danilo Lučić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2012. 14:38h

Herceg Novi će od sjutra do nedjelje biti domaćin Balkanskog seniorskog i dječjeg karate šampionata, saopšteno je iz Karate saveza Crne Gore.

Navodi se da se očekuje više od hiljadu učesnika iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Kipra, Grčke, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske.

Crnu Goru će predstavljati oko 140 takmičara, od kojih 30 u seniorskoj konkurenciji.

Predsjednik KSCG Vladimir Mrvaljević kazao je da je dogovoreno da svaku državu mogu predstavljati najviše tri takmičara u jednoj kategoriji.

„Predstojeći šampionat nije samo balkanski, jer učestvuju i neke države koje geografski ne pripadaju tom području. To govori da smo proširili na regionalno prvenstvo i podigli kvalitet takmičenja”, rekao je Mrvaljević na konferenciji za novinare.

On je najavio da će učestvovati i oko 150 sudija koji će polagati za zvanje međunarodnog sudije.

Selektor ženske seniorske karate reprezentacije Slavenko Bajić očekuje kvalitetno takmičenje, navodeći da će publika u Herceg Noviom imati priliku da vidi više evropskih i svjetskih prvaka.

„Kod muškaraca u ekipnoj konkurenciji učestvuje prvak svijeta - Srbija, šampionat Evrope - Grčka i osvajač bronzane medalje sa Svjetskog prvenstva, selekcija BiH. To najbolje pokazuje jačinu i kvalitet prvenstva”, rekao je Bajić.

On je naglasio da će crnogorskim karatistima u takvoj konkurenciji biti teško da osvoje medalju.

„Imamo selekciju koja je spoj mladosti i iskustva. Predvodi je Almir Cecunjanin, a u borbama takmičiće se i Danilo Lučić, Nemanja Brašanac, Filip Vujadinović, Simo Lučić I Goran Marjanović. Jak sastav, ali su i jaki protivnici”, rekao je Bajić.

Prema njegovim riječima, Crna Gora u ženskoj selekciji ima mlad tim koji nije dokazan na međunarodnoj sceni.

„U kadetskoj i juniorskoj selekciji osvajali su puno medalja, ali je seniorska konkurencija je nešto drugo. Najviše očekujem od Ane Drašković, Tanje Dukić i Suzane Mirković, kao i od Marine Raković”, rekao je Bajić.

On je napomenuo da se u katama puno očekuje od Mijhata Vojvodića.

Selektor za mlađe kategiorije Dejan Ivanović kazao je da će u mlađim kategorijama, u konkurenciji dječaka i djevojčica, nastupiti 79 takmičara u borbama i 24 u katama.

„Šampionat za mlađe biće održan u četiri kategorije kategorije rođenih 1998, 1999, 2000. i 2001. godine”.

Organizator je najavio da će u petak biti održano takmičenje dječaka, u subotu će na tatami djevojčice i seniori u većim težinskim kategorijema.

Za nedjelju su zakazana takmičenja seniora u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji, u borbama i katama.

Takmičenje će biti održano u dvorani u Igalu, a svečano otvaranje planirano je za sjutra u 18 sati.

Bonus video: