Kako do erekcije za pamćenje

Nedavno sprovedena naučna istraživanja pokazuju da su problemi sa erekcijom gotovo nepoznati muškarcima koji "žive" na mediteranskoj dijeti.
528 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.03.2012. 13:41h

Problemi sa erekcijom danas nijesu neuobičajeni. Sa godinama se javljaju češće, ali ponekad i mlađi muškarci mogu imati problema u krevetu, što zbog stresa, što zbog savremenog tempa i nezdravog načina života. Evo kako da izbjegnete noćnu moru svakog muškarca.

Pazite šta jedete

Režim ishrane koji je loš za zdravlje srca opasan je i po erekciju. Istraživanje je pokazalo da obrasci ishrane koji mogu da dovedu do srčanog udara jer vremenom dovode do začepljenja koronarnih arterija, na isti način nepovoljno utiču na cirkulaciju u penisu, a za erekciju koje se nećete postidjeti neophodan je - dobar protok krvi.

Ako u vašoj svakodnevnoj ishrani umjesto voća i povrća dominiraju masna i pržena hrana, kao i mesne prerađevine, možda je vrijeme da razmislite da li da pljeskavicu zamijenite grilovanim povrćem, prije nego što bude kasno, prenosi Mondo.

"Ono što je opasno za srce, opasno je i za potenciju", kaže urolog dr Endru Mekalou, profesor na Univerzitetu Njujorka.

Nedavno sprovedena naučna istraživanja pokazuju da su problemi sa erekcijom gotovo nepoznati muškarcima koji "žive" na mediteranskoj dijeti. Dakle, bacite se na voće, povrće, žitarice i zdrave masti, koštunjavo voće, ribu i vino (naročito crno).

"Naučno je dokazano da promjene u načinu ishrane i okretanje mediteranskoj tradiciji doprinose boljem seksualnom životu", kaže dr Irvin Goldštajn iz Alvarado bolnice u San Dijegu.

Trudite se da kilažu održavate u razumnim granicama. Gojaznost nosi more problema, među kojima je i povišen rizik od dijabetesa tipa 2, koji može da izazove oštećenja nerava. Ako "napadne" nerve u tkivu penisa, problemi sa erekcijom su na vidiku.

Redovno proveravajte pritisak i nivo holesterola. Povišen krvni pritisak i holesterol mogu da oštete krvne sudove, uključujući i one u penisu. Najcrnji scenario na kraju vodi pravo u erektilnu disfunkciju. Dakle, ne budite lenji, provjerite nivo holesetrola bar jednom godišnje, a pritisak i češće.

Ne pretjerujte sa alkoholom

Neko žestoko piće tu i tamo ili vino uz večeru nijesu opasni, naravno, ali ako preterujete sa alkoholom, pijete često i neumereno, vrlo brzo ćete uvideti da vaše "performanse" u krevetu slabe...

Vježbajte redovno. Postoje naučni dokazi da "sedeći" stil života može dovesti do problema sa erekcijom. Trčanje, plivanje ili bavljenje bilo kojim aerobnim vežbama su najbolji lek. Ali, čuvajte se vožnje bicikla, pošto rezultati nekih studija pokazuju da ova aktivnost nepovoljno utiče na potenciju zbog pritiska kojem je izložena genitalna regija.

Ako povremeno vozite bicikl, neće vam se ništa desiti, naravno, ali ako vozite često i volite duge rute, pobrinite se da imate udobno sjedište, nosite biciklističke i trudite se da dok vrtite pedale što više vremena provedete stojeći.

Provjeravajte nivo testosterona

Nivo testosterona rapidno opada kod muškaraca posle 50. godine, ali već posle 40. rođendana nivo ovog hormona svake godine niži je za oko 1,3 odsto.

Na pad nivoa testosterona ukazuju simptomi kao što su slabljenje libida, promjene raspoloženja, smanjena izdržljivost ili teškoće u donošenju odluka, kao i "meka" erekcija, pa nije loše da se obratite ljekaru ako vas muči nešto od toga.

Manjak testosterona može se regulisati ljekovima.

Ako pušite - prestanite

Pušenje oštećuje krvne sudove i otežava protok krvi u cijelom tijelu, pa i u penisu.

Budite pažljivi tokom odnosa

Ponekad se problemi sa erekcijom javljaju kao posljedica povreda do kojih dolazi za vrijeme seksa. Ako je potrebno, koristite lubrikante, a ako tokom seksa osjetite bilo kakvu neprijatnost, promijenite položaj ili ritam.

Pokušajte da se oslobodite stresa

Adrenalin skače kad smo pod stresom, a to dovodi do skupljanja krvnih sudova, što može dovesti do problema sa erekcijom. Sve što možete da uradite da umanjite tenziju biće veliki podstrek za vaš seksualni život.

Bonus video: