VDT još nije završilo istragu slučaja "Listing"

Marković je rekao da „nema govora o zataškivanju slučaja“, već da je u toku profesionalan odnos prema dokazima i cjelokupnom postupku
57 pregleda 0 komentar(a)
Listing Šarić, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Listing Šarić, Foto: Screenshot Tv Vijesti
Ažurirano: 14.03.2012. 13:15h

Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) nije okončalo istragu u aferi listing, jer i dalje prikuplja dokaze i podatke u cilju razotkrivanja tog krivičnog djela, rekao je ministar pravde Duško Marković.

„VDT rasvijetljava okolnosti pod kojima je listing razgovora, u formatu koji je sačinila Uprava policije (UP), neovlašteno došao u posjed trećeg lica i u koji listing su unijeti neistiniti podaci određenih telefonskih komunikacija“, kazao je Marković na sjednici parlamenta posvećenoj poslaničkim pitanjima.

Ministar Marković je kazao da Veselin Veljović jedini može dati odgovor zašto je podnio ostavku, s obzirom da je objasnio ličnim razlozima.

Bulatović je upitao kako je moguće da su računari sa podacima poslati u Visbaden na vještačenje, a da su domaći zvaničnici već „nedvosmisleno utvrdili“ da je listing bio falsifikat.

List Dan je 4. decembra objavio listing u kome je navedeno da su premijer Igor Lukšić i ministar vanjskih poslova Milan Roćen 2008. godine kontaktirali sa odbjeglim Pljevljakom Darkom Šarićem, što su crnogorski zvaničnici demantovali.

Marković je odgovorio da „nema govora o zataškivanju slučaja“, već da je u toku profesionalan odnos prema dokazima i cjelokupnom postupku istrage vrhovnog državnog tužioca.

On je kazao da Veljović jedini može dati odgovor zašto je podnio ostavku, s obzirom da je objasnio ličnim razlozima.

„Reći ću i ono što lično znam, da afera listing definitivno nije razlog njegove ostavke“, rekao je Marković.

Bonus video: