Raspisan konkurs za nagradu Vranac - Najbolja kratka priča 2012

Priče će biti promovisane u vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku, tokom festivala Odakle zovem, Podgorica 2012, koji će trajati od 2. do 6. jula
83 pregleda 0 komentar(a)
Knjižara Karver, Foto: Arhiva Vijesti
Knjižara Karver, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 14.03.2012. 13:00h

Knjižara Karver je u okviru festivala Odakle zovem, Podgorica 2012, raspisala konkurs za nagradu Vranac – Najbolja kratka priča 2012. Konkurs je raspisan u elektronskim medijima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji (Vijesti, Crna Gora, Analitika, Crna Gora, Pobjeda, Crna Gora, Jutarnji list, Hrvatska, Peščanik, Srbija).

Apliciranje na konkurs vrši se elektronskim putem, preko sajta knjižare Karver. Zaključni dan za apliciranje je 15. april.

Konkurs se raspisuje po treći put, a i ove godine pokrovitelj konkursa i nagrada je preduzeće 13. jul – Plantaže AD.

Međunarodnu književnu nagradu Vranac - Najbolja kratka priča 2012 ustanovili su knjižara Karver i Plantaže

Po zatvaranju konkursa, tročlani žiri kojeg čine eminentni književni teoretičari i pisci iz regiona odabraće najbolje priče, pa će se odabir najboljih priča naći u PDF formatu na sajtu knjižare Karver.

Priče će biti promovisane u vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku, tokom festivala Odakle zovem, Podgorica 2012, koji će trajati od 2. do 6. jula, kada će biti i saopštene i dodijeljene nagrade za tri najbolje priče. Prva nagrada će iznositi 1000 eura, druga 500 eura i treća 300 eura.

Pristiglo 556 priča

Na prošlogodišnji konkurs VRANAC, najbolja kratka priča 2011, pristiglo je 556 priča, od čega je 505 priča ispunjavalo propozicije date konkursom. Ovaj odziv posvjedočio je da je konkurs bio dostupan najširoj javnosti u cijelom regionu.

Knjiga Izvan koridora – Vranac, najbolja kratka priča 2011 je promovisana 29. juna 2011. na otvaranju festivala Odakle zovem

Međunarodnu književnu nagradu Vranac - Najbolja kratka priča 2012 ustanovili su knjižara Karver i Plantaže sa idejom da je potrebno na nov način promovisati savremeno stvaralaštvo i pokazati potrebu za stvaranjem novih saveza koji podstiču najstajanje umjetničkih djela.

Knjiga Izvan koridora – Vranac, najbolja kratka priča 2011 je promovisana 29. juna 2011. na otvaranju festivala Odakle zovem, Podgorica 2011, a nagrade su saopštene i dodijeljene u vinskom podrumu Plantaža u Šipčaniku 30. juna. Dobitnici nagrada bili su: Dragoslava Barzut (Srbija), Damir Nedić (Srbija) i Iva Hlavač (Hrvatska).

Bonus video: