Bivši policajac sa šverca auta prešao na šverc marihuane

Goranović koji je zatečen u vozilu punom droge bio je jedan od uhapšenih službenika Uprave policije u akciji “Kapitol” u novembru 2009.
2065 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2012. 08:43h

Bivši policajac Željko Goranović (29) iz Nikšića i Dejan Stešević (27) uhapšeni su na graničnom prelazu Deleuša, na ulazu u BiH sa 12,6 kilograma marihuane.

"Policijski službenici Jedinice granične policije Trebinje su 13. marta u 6.15 časova na međunarodnom graničnom prelazu Deleuša, na ulazu u BiH, pri kontroli putnog motornog vozila marke "reno", registarskih oznaka iz Crne Gore, na skrivenim mjestima lijevog i desnog zadnjeg blatobrana otkrili više paketa u kojima se nalazila zeljasta materija koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu", piše u saopštenju granične policije BiH.

U tadašnjoj akciji “Kapitol” uhapšeno je 17 osoba iz više crnogorskih gradova zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem vozila

"Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da je u vozilu bilo sakriveno 17 paketa ukupne težine 12,6 kilograma opojne droge marihuane", piše u saopštenju.

Vozač "renoa" u kojem je pronađena droga bio je Dejan Stešević, a suvozač Željko Goranović.

"Državljani Crne Gore, S. D. i G. Ž. su isti dan lišeni slobode, a vozilo i opojna droga marihuana privremeno oduzeti. Jedinica granične policije Trebinje će Tužilaštvu BiH protiv dva državljanina Crne Gore podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "neovlašteni promet opojnih droga"", navedeno je u saopštenju granične policije BiH.

Goranović hapšen u policijskoj akciji "Kapitol"

Željko Goranović koji je zatečen u vozilu punom droge bio je jedan od uhapšenih službenika Uprave policije u policijskoj akciji "Kapitol" 25. novembra 2009. koja je realizovana kako bi se stalo na kraj auto-mafiji.

Nekoliko dana nakon akcije, Goranoviću je u Višem sudu donijeto rješenje o ukidanju pritvora, jer zamjenik specijalnog državnog tužioca nije podnio zahtjev za pokretanje istrage.

U tadašnjoj akciji “Kapitol” uhapšeno je 17 osoba iz više crnogorskih gradova zbog sumnje da su članovi organizovane kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem vozila. Među uhapšenima su bila trojica službenika Uprave policije i jedan carinik.

Pored Goranovića, u akciji prije skoro tri godine uhapšeni su carinik iz Bijelog Polja Alija Kapetanović, kao i njegovi sugrađani Damir Martinović, zvani Čađo, Denis i Sanel Martinović, Enes Hadrović, Dragan Kuveljić, policajac Milonja Madžgalj, Enko Čelebić, Adnan Zulević, Samir Kolić i Sadik Agović.

Policija je, zbog sumnje da su počinili isto krivično djelo, uhapsila i policajca Marka Baltića, kao i njegove sugrađane Milana i Dragana Vukčevića, suvlasnike kladionice "Olimp". U istoj akciji slobode su lišeni i Nikšićani Miloš Zarubica, vlasnik preduzeća "Zarubica kompani", i Andrija Damjanović.

Policija je tada vjerovala da je dio grupe bio zadužen da u garažama pomoću specijalnog alata prekucava brojeve šasije i motora pravih automobila, koji se već voze negdje u Evropi, praveći na taj način tzv. “blizance”. Uz pomoć fiktivnih dokumenata, oni su pravili lažne tehničke preglede, a potom ukradene automobile registrovali u Crnoj Gori.

Uprava policije neobaviještena

Iz Uprave policije "Vijesti" nijesu mogle dobiti odgovor da li je do njih stigla informacija o hapšenju Goranovića i Steševića. Iz tima za odnose sa javnošću Uprave policije kazali su da su pitanja u vezi sa hapšenjem dva Crnogorca u BiH proslijedili nadležnim u tom organu, ali odgovor do srijede do 20 časova nije stigao.

"Vijesti" su juče oko 18 časova telefonom kontaktirale Miša Lakovića, šefa Odsjeka za borbu protiv narkotika u Upravi policije, koji je rekao da do njega nije došla informacija o hapšenju crnogorskih državljana zbog šverca marihuane.

Galerija

Bonus video: