Policija: Milović je bio pijan, moguće da je sam pao i povrijedio se

Milović tvrdi da je na njega nasrnula grupa policajaca protiv kojih je najavio tužbe - javila je TV “Vijesti”
458 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.03.2012. 15:05h

Tivatska policija odlučno je negirala navode da su njeni pripadnici tukli navijače košarkaškog kluba „Sutjeska“ prilikom nedavnog gostovanja njihovog tima u Tivtu u meču sa domaćim „Teodom“.

Navijač košarkaškog kluba Sutjeska iz Nikšića Marko Milović (28) se požalio da je brutalno pretučen tokom te utakmice, a onda ostavljen u žbunju.

„Apsolutno je netačno da je bilo ko od naših pripadnika upotrebom fizičke prinude intervenisao protiv bilo koga od navijača „Sutjeske“ koji su te večeri počeli da prave incidente i lome inventar u dijelu dvorane „Župa“ gdje su bili smješteni i gdje nisu bili u kontaktu sa navijačima domaćeg kluba.

Riječ je o potpunoj neistini, jer su čitav meč obezbjedjivala samo četvorica policajaca, tako da je nemoguće da su sva četvorica istovremeno navodno tukli tog jednog navijača iz Nikšića", kazao je sinoć „Vijestima“ izvor iz Ispostave policije Tivat koji nije želio da mu se ime pominje u novinama.

Naš sagovornik koji je i sam te večeri učestvovao u obezbjedjenju utakmice „Teodo“- „Sutjeska“ kaže da je, nakon što su Nikšićani počeli praviti probleme i lomiti inventar u dvorani, pozvao njihovog navijačkog vodju i saopštio mu da svi moraju napustiti dvoranu i ući u autobus sa kojim su i došli iz Nikšića.

„Oni su to i prihvatili i bez većih problema izašli iz dvorane i ušli u autobus. Tada se medjutim, otkrilo da nedostaje jedan nikšićki navijač i ubrzo su ga oni sami našli kako leži ispod jednih od stepenica kojim se izlazi iz dvorane.

Taj čovjek je inače, i prije početka utakmice bio u vidno pijanom stanju, jedva je stajao na nogama pa ne isključujem mogućnost da je sam pao i povrijedio se.

Njegove povrede sigurno nisu bile tako teške i dramatične kako se sad predstavlja jer su ga njegove kolege navijači te večeri pridigli i uveli u autobus do kojeg je on sam hodao pridržavajući se uz njih, što nsigurno ne bi mogao učiniti da mu je kičma bila povrijeđena.“- kazao je sagovornik „Vijesti“.

On je dodao da su nikšićki navijači te večeri oštetili i nekoliko automobila na parkingu ispred sportske dvorane „Župa“ u Tivtu, a na povratku u Nikšić, te su večeri u Kotoru iz autobusa bacili bocu kojom su u glavu pogodili jednu slučajnu prolaznicu.

Milović tvrdi da je prebijen i ostavljen u žbunju

Navijač košarkaškog kluba Sutjeska iz Nikšića Marko Milović (28) brutalno je pretučen tokom košarkaške utakmice u Tivtu između Sutjeske i domaćeg Teoda.

Milović tvrdi da je na njega nasrnula grupa policajaca protiv kojih je najavio tužbe - javila je TV “Vijesti”.

Milović tvdi da ga je brutalno pretukla grupa policajaca, iako on ništa nije uradio osim što se našao iza klupe svog tima. Incident se desio krajem februara.

“Sudija zatražio da napustim taj dio terena, policajac je ušao, ja sam izašao za njim i čim sam izašao oni su me napali počeli da me tuku, znam da sam se probudio u žbunju”, kazao je Milović.

On tvrdi da ga je jedan policajac izveo iz sale, a da su ga napolju tukla još trojica.

Milović tvrdi da ga je jedan policajac izveo iz sale, a da su ga napolju tukla još trojica

“Tamo sam se prijavio u bolnicu, konstatovali su slomljen vrat na dva mjesta, slomljenu ruku i hitno su me prebacili za Podgoricu”, kazao je Milović, dodajući da ga je više od batina zaboljelo naknadno ponašanje pripadnika policije.

Advokati već pišu tužbu

“Posebno mi je krivo što su me ostavili u žbunju, to je pokušaj ubistva. Da su me poveli u bolnicu bilo bi sve u redu, a neću odustati i tužiću".

Milović i njegovi advokati već pišu tužbu protiv njima nepoznatih policajaca. Oni pozivaju načelnika tivatske policije Zorana Brđanina da utvrdi sve okolnosti pod kojima se desio incident,a ako to ne uradi jedna tužba će glasiti i na njegovo ime.

Iz Uprave policije su saopštili da su upoznati sa incidentom koji se dogodio i da se već preduzimaju mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja ovog događaja.

TV prilog: Svetlana Đokić

Bonus video: