U Njemačkoj uhapšen Nikšićanin V.B. (33)

"V.B. je okrivljen da je kao član kriminalne grupe, obuhvaćene policijskom akcijom "Trio", tokom 2011. vršio krivična djela koja su bila usmjerena na nabavljanje opojne droge marihuana"
82 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2012. 14:04h

Na osnovu međunarodne potjernica Nacionalnog centralnog biroa Interpola Podgorica u Njemačkoj je uhapšen V.B. (33) rođen u Nikšiću.

Kako je saopšteno V.B. se potraživao na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja istražnog postupka koji se, protiv njega, vodi po naredbi Vrhovnog državnog tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"V.B. je okrivljen da je kao član organizovane kriminalne grupe, obuhvaćene regionalnom policijskom akcijom "Trio", tokom 2011. vršio krivična djela koja su bila usmjerena na nabavljanje opojne droge marihuana i njenom daljem transportu na prostor zemalja regiona", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U Srbiji uhapšen Brane Pačavra

Na osnovu potjernice Interpola u Srbiji je uhapšen Brane Pačavra (32) rođen u Travniku.

"Pačavra se potraživao radi izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od jedne godine, na osnovu presude Osnovnog suda u Kotoru zbog izvršenog krivičnog djela prevara. Početkom 2008. je lažnim prikazivanjem činjenica iznajmilo motorno vozilo od jedne Rent-a-car agencije iz Kotora koje kasnije nije vratilo, u skladu sa potpisanim ugovorom o najmu vozila, i na taj način pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti vozila koja je iznosila 22.316 eura"m navodi se u saopštenju.

Bonus video: