Ako ne nađu napadača, neka ne šalju dobrovoljce

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović kazao je sinoć “Vijestima” da istraga napada na Lakić ide u više pravaca
0 komentar(a)
protest Vijesti, Foto: Luka Zeković
protest Vijesti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.03.2012. 04:14h

Napadnuta novinarka “Vijesti” Olivera Lakić tražila je od vrha Uprave policije i MUP-a da zaštiti nju i njenu porodicu, ali uz molbu da kao prošlog puta umjesto pravih napadača ne podmeću lažne dobrovoljce.

“Najljubaznije molim direktora Uprave policije Božidara Vuksanovića i ministra unutrašnjih poslova Ivana Brajovića da povedu računa o bezbjednosti moje porodice u skladu sa zakonom, to jest, da mi se omogući policijska zaštita u skladu sa praksom u demokratskim zemljama. Ukoliko i poslije ovoga policija procijeni da sam bezbjedna, utvrdiću se u mišljenju da su oni, koji to procjenjuju nesposobni, što i inače mislim da jesu”, navela je Lakić u izjavi datoj policiji.

Poučena dosadašnjom praksom policije u (ne)rasvjetljavanju ranijih teških prijetnji njoj i njenoj porodici, novinarka “Vijesti” je zamolila inspektore da joj opet ne šalju dobrovoljce, kao što je slučaj bio sa Danilovgrađaninom Milanom Grgurovićem koji je osuđen jer se lažno prijavio da je prijetio Lakić.

Rekonstrukcija (klikni na grafik)

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović kazao je sinoć “Vijestima” da istraga ide u više pravaca, ali da je rano da saopšti procjenu o tome koliko su na dobrom putu da se rasvijetli napad na novinarku “Vijesti”.

On je naveo da je cijeli tim policije na terenu, a potom naglasio da će se tokom noći intezivirati potraga za mogućim počiniocem. “Istraga traje, a u ovom trenutku mogu da kažem samo da imamo određene podatke. Treba biti strpljiv. Brojne provjere su u toku”, kazao je sinoć Vuksanović, koji je sa najbližim timom saradnika do kasno u noć koordinirao istragom.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: