Greške koje mogu da dovedu do prekida veze

Nemojte joj predlagati da bi joj bolje bilo da je sama kad je uznemirena. Samo slušajte i klimajte glavom, i povremeno ubacite: "O dušo, tako mi je žao što ti se to desilo".
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 12:56h

Ponekad ljudi rade neke stvari u vezi, a poslije im je teško da razumiju zašto se sve nije odvijalo dobro sa njihovim partnerom. Evo spiska takvih, opasnih sitnica:

1. Nemojte govoriti vašoj partnerki da izgleda debelo u bilo čemu, čak i kad pita.

2.Nemojte protivrječiti vašem partneru u javnosti, nebitno koliko pretjeruje.

3. Nemojte se žaliti prijateljima, porodici ili kolegama o vašoj "drugoj polovini". Dugo pošto mu/joj oprostite vaši prijatelji i porodica će i dalje biti kivni. Ako morate sebi da date oduška u vezi partnera, pričajte sa strancem na ulici.

4. Kada vam se žena žali na problem sa kojim se suočava, nemojte joj predlagati da bi joj bolje bilo da je sama kad je uznemirena. Samo slušajte i klimajte glavom, i povremeno ubacite: "O dušo, tako mi je žao što ti se to desilo."

5. Kada je vaš muškarac neraspoložen, nemojte ga pritiskati da priča. Pričanje mu ne treba. Umjesto toga mu donesite pivo i ostavite ga na miru da razriješi to.

6. Prestanite da očekujete od vašeg partnera da vam čita misli, jer on to ne može.

7. Prestanite da mislite da vaša partnerka misli to što kaže. Pokušajte da čitate između redova. "Uradila bih to" obično znači "Rađe ne bih".

Bonus video: