Uhapšen Mitar Marjanović, "mozak" bande "Pink Panter"

Banda Pink Pantera tražena je u čitavom svijetu, a posebna grupa Interpola se već četiri godine bavi isključivo spektakularnim pljačkama ove bande širom svijeta
166 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, mafija, lisice, zatvor, Foto: Reuters
hapšenje, mafija, lisice, zatvor, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2012. 09:51h

Italijanska policija uhapsila je državljanina Srbije Mitra Marjanovića (61) za kojeg se navodi da je "mozak" čuvene balkanske bande Pink Panter ozloglašene po desetinama spektakularnih krađa u draguljarnicama.

Potraga je u togu za još dvojicom njegovih saradnika. Marjanovića je izdao otisak prstiju koji je na plastičnoj kesi koja je ostala u opljačkanoj zlatari Roberto Coin u Ulici Vitorija u neposrednoj blizini Španskog trga u strogom centru Rima.

Pljačka se dogodila prvog februara, kada su dvojica njegovih saradnika odnijeli nakit u vrijednosti od milion i po eura. Odmah nakon pljačke dvojica Marjanovićevih saradnika pobjegli su motorom, udarivši usput u taksi, prilikom čega im je ispao dio ukradenog nakita na ulicu, koji su kasnije prikupili.

Pljačka je izvršena usred dana, oko 12 sati, kada su dvojica ušli u zlataru isprva glumeći klijente, a zatim pištoljima prijeteći dvijema prodavačicama ispraznili vitrine i sefove, i odnijeli sa sobom hard disk sa snimcima nadzorne kamere.

Mitrović koji je bio organizator i zadužen za logistiku, za to vrijeme je "čuvao stražu" ispred radnje.

Banda Pink Pantera tražena je u čitavom svijetu, a posebna grupa Interpola se već četiri godine bavi isključivo spektakularnim pljačkama ove bande širom svijeta.

Bonus video: