Budva: Uhapšeni Smederevac i Pljevljakinja zbog krađa

Policija je u utorak u oko 11 časova izvršila pretres stana vlasništvo Dragana Brajića, u kojem su zatekli osumnjičene Stokića i Gerinu
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 14:39h

Budvanska policija je uhapsila u zasjedi Stevana Stokića (22) iz Smedereva i Jasnu Gerin (25) iz Pljevalja zbog sumnje da su izvršili više teških krađa u proteklih nekoliko mjeseci.

"U vremenskom periodu od januara do 05. marta, u Budvi u naselju Podmaine, Stokić je počinio više krađa. Mladić se tereti da je obio vikend kuću vlasništvo ruskog državljanina Viktora Pedeseva, iz koje je odnio televizor marke „Samsung“, kućni bioskop marke“Samsung“, crne boje i druge predmete, koje je odnio u svoj stan u nsaelju Lazi.

Stokić je u vremenskom periodu od 26. do 28. feburara u naselju Lazi, obio porodičnu kuću Nikolić Milovana, koji je na privremenom radu u Danskoj, i iz dnevnog boravka odnio veću količinu alkoholnog pića", navodi se u saopštenju policije.

Stokić je 4. marta sa grinom, te dvojicom saučesnika koji se nalaze u bjekstvu Alena Ahmetagić (26) iz Priboja i Aleksandra Dakića (25) iz Banja Luke obio vikend kuću ruskog državljanina Aleksandra Nagina u mjestu Rijeka Reževića.

Pokušavajući da obiju eloksirana balkonska vrata u prizemlju vikende, lopove je iznenadio sigurnosi sistem koji se u tom momentu aktivirao, nakon toga grupa lopova daje se u bijeg.

Policija je u utorak u oko 11 časova izvršila pretres stana vlasništvo Dragana Brajića, u kojem su zatekli osumnjičene Stokića i Gerinu.

Otuđene stvari su oduzete a osumnjičeni privedeni u stanicu policije.

Zamjenik Osnovnog državnog tužioca Žarko Pajković, je nakon saslušanja za Stokića donio rješenje o zadržavanju, a osumnjičenu Gerinu nakon saslušanja pustio da se brani sa slobode.

Istražni sudija kotorskog osnovnog suda Špiro Pavićević donio je rješenje o određivanju jednomjesečnog pritvora za Stokića, dok je za Dakićem i Ahmetagićem raspisana potjernica.

Pronađeni i privremeno oduzeti predmeti od osumnjičenih vraćeni su vlasnicima.

Bonus video: