DONATORSKA A(U)KCIJA

Radovi crnogorskih umjetnika kao podrška protestu

Sva sredstva prikupljena od prodaje umjetničkih djela su namijenjena isključivo za obezbjeđivane prevoza građana koji će doći na martovski protest
0 komentar(a)
aukcija, Foto: Mans.co.me
aukcija, Foto: Mans.co.me
Ažurirano: 07.03.2012. 11:40h

Donatorska aukcija slika renomiranih crnogorskih autora, koji su svoja dijela donirali kao podršku organizaciji velikog martovskog protesta, biće održana u srijednu 7. marta u Caffeu Mint (južna tribina stadiona FK Budućnost) u 20 sati.

Aukciju organizuju Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentska unija Crne Gore.

"Umjetnici su se odrekli lične materijalne koristi kako bi omogućili da se čuje glas građana sjevera i juga, radnika, studenata, nezaposlenih, zapostavljenih, ugroženih. Da oni mogu doći u Podgoricu i dići glas protiv zloupotrebe državne imovine, korupcije javnih funkcionera i odsustva svake vrste izbora za one koji u Crnoj Gori isključivo žive od svog rada a pri tom plaćaju i cijenu bogaćenja domaćih i inostranih tajkuna", navodi se u saopštenju.

"Mnogi čuveni umjetnici su bili među prvima koji su pokrenuli društvene promjene i ukazali na anomalije društvenog sistema"

Ako ste u mogućnosti, dođite

Sindikat, MANS i Studentska unija pozivaju zainteresovane koji su u mogućnosti da sebi priušte kupovinu umjetničkog djela da dođu na aukciju i time pomognu širenje građanskog duha i svijesti za život dostojan čovjeka.

"Mnogi čuveni umjetnici su bili među prvima koji su pokrenuli društvene promjene i ukazali na anomalije društvenog sistema, koji se jedino u Crnoj Gori nije mijenjao. decenijama", navodi se u saopštenju.

Sva sredstva prikupljena od prodaje umjetničkih djela su namijenjena isključivo za obezbjeđivane prevoza građana koji će doći na martovski protest u Podgorici iz drugih gradova, a koji nijesu u mogućnosti da sami plate karte. Organizatori aukcije će objaviti koliko je novca skupljeno.

Preporučujemo za Vas