Znaju Šarićeva lažna imena, ali ne i gdje je

Osim podataka o imenima, kojima se u bjekstvu koristi Pljevljak, policije u sistemu Interpola dobijaju i podatke o njegovim jatacima
0 komentar(a)
Ažurirano: 07.03.2012. 09:27h

Nacionalni centralni biro Podgorica u protekle dvije godine dobija svakodnevno podatke o lažnim imenima koje koristi Darko Šarić, ali za sada nema i ključne informacije gdje se najtraženiji regionalni bjegunac krije.

Osim podataka o imenima, kojima se u bjekstvu koristi Pljevljak, policije u sistemu Interpola dobijaju i podatke o njegovim jatacima ali i saradnicima, koji su bili uključeni u međunarodni šverc tovara kokaina.

Rukovodilac NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović potvrdio je za “Vijesti” da u bazi Interpola za sada nema podatka o mogućoj lokaciji, na kojoj se krije Darko Šarić.

Najtraženiji bjegunac, kojeg preko baze Interpola traži Crna Gora, je rožajski biznismen Safet-Sajo Kalić, kojem se od prošlog ljeta gubi trag.

Šef crnogorskog Interpola Dejan Đurović kazao je da je Kalić najznačajniji na crnogorskoj listi bjegunaca, te da se zbog prioritetnog predmeta podaci o njemu nalaze u posebnoj bazi “Infrered”.

Kako saznaju “Vijesti”, podaci policije upućuju na zaključak da se Safet Kalić vjerovatno krije na Kosovu, ali od policije iz Prištine do sada nijesu stizali zvanični podaci da se on zaista nalazi na teritoriji te zemlje.

Osim toga policiji su stizale i informacije da je Kalić i u Turskoj, gdje ima legalne poslove ali brojne provjere do sada nijesu rezultirale njegovim hapšenjem.

Bonus video: