Akademiku “Mladost open 2012”

U konkurenciji 30 klubova i preko 400 takmičara, iza Akademika su se plasirali podgorički klubovi, Milenijum na drugom i Kodokan na trećem mjestu.
0 komentar(a)
Ažurirano: 08.03.2012. 09:12h

Nikšićki Akademik najuspješniji je klub četvrtog međunarodnog džudo turnira “Mladost open 2012”. U konkurenciji 30 klubova i preko 400 takmičara, iza Akademika su se plasirali podgorički klubovi, Milenijum na drugom i Kodokan na trećem mjestu.

Na turniru koji tradicionalno organizuje Džudo klub Mladost, na dva tatamija u sali Gimnazije “Slobodan Škerović” nadmetali su se uzrasti od poletaraca do juniora, dok je ovaj klub istovremeno organizovao i Prvenstvo Crne Gore za kadete, koje se održavalo na druga dva tatamija.

Šampionat Crne Gore tehnički je organizovala Mladost, pod pokroviteljstvom Džudo saveza Crne Gore, dok je pokretač “Mladost opena” nevladina organizacija Centar za unapređenje džudo sporta.

Mladost je imala i pobjednika u konkurenciji poletarki, Jovana Radonjić, dok su druga mjesta osvojili Filip Vukčević, Nemanja Nikolić i Milica Popović.

Dejan Radonjić je na kadetskom šampinatu Crne Gore bio drugi u kategoriji do 73 kilograma, pa je izborio učešće na Evropskom prvenstvu za kadete koje će se u junu održati u Baru.

Bonus video: