PO OČEVOM PRIJATELJU

Pljevljak tukao buzdovanom sve dok se starac nije onesvijestio

Starac uzalud molio mladića da ga ne udara. Od silne udaraca polomio se drveni buzdovan kojim je napadač udarao Klačara u glavu
135 pregleda 0 komentar(a)
Đuro Klačar, Foto: Goran Malidžan
Đuro Klačar, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 07.03.2012. 09:37h

Policija je uhapsila i podnijela krivičnu prijavu protiv Pljevljaka Mitra Jašovića (25), zbog osnovane sumnje, da je prije tri dana ukrao šest hiljada eura od svog sugrađanina osamdesetrogodišnjeg Đura Klačara, kojeg je prethodno brutalno pretukao.

Klačar se uspješno oporavlja na hirurškom odjeljenju pljevaljske bolnice od ozbiljnih povreda koje mu je Jašović nanio tokom razbojništva drvenim buzdovanom po glavi i drugim dijelovima tijela u njegovoj kući u Ulici Save Kovačevića u pljevaljskom naselju Balibegovo brdo.

Jašović je kako sumnja policija 2. marta, u večernjim satima, došao u Klačarevu kuću i od njega zatražio da mu pozajmi 100 eura.

„Nakon što je primjetio gdje drži novac, M. J. je, sumnja se, po unaprijed osmišljenom planu, fizički napao Đ. K., udarajući ga pesnicama, a zatim drvenim „buzdovanom“, sve dok oštećeni nije izgubio svijest.

Nakon toga je M. J., kako se sumnja, iz metalne kutije koja se nalazila u ostavi, otuđio novac u iznosu od 6.000 eura, u različitim apoenima, kojim je, kasnije, podmirio svoja ranija dugovanja i izvršio kupovinu dva putnička vozila, koja je policija pronašla i privremeno oduzela“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Razbojnik zloupotrijebio starčevu dobrotu

Iako ozbiljno povrijeđen, Klačar je juče novinaru “Vijesti” ispričao cio događaj.

On kaže da je dan prije nego što je pretučen kod njega došao Jašović, sa čijim je ocem dobar prijatelj i komšije sa sela, i tražio mu 100 eura jer je navodno imao udes pa mora nekom čovjeku da plati štetu.

“Rekao mi je da će mi novac sjutradan vratiti kada podigne iz banke. Bilo mi ga je žao i ja sam od svoje poenzije od 220 eura dao njemu stotinu. Rekao sam da ne morao baš sjutra da mi vrati već da se malo odmori i onda mi donese novc.

Sljedećeg dana ga nije bilo a uveče, ne znam koliko je bilo sati, došao je u moju kuću. Mislio sam da je donio novac ali je on čim je upao u kuću počeo da me tuče pesnicama.

Ja sam ga molio da me ne bije i da mi ne mora vraćati novac, ali je on nastavio da me tuče po glavi nekim tvrdim predmetom i ja sam se onesvijestio”, priča iz bolničke postelje Klačar sa vidnim povredama na glavi, licu i rukama.

On kaže da je novac koji mu je ukraden dobio nakon što je prodao akcije koje je stekao tokom masovne vaučerske privatizacije i namjeravao je da ga da unuku za kupovinu stana u Beogradu.

Udarao svom snagom

Policija je utvrdila da je Jašović starca po glavi udarao buzdovanom, koji je Klačar kao ukras držao u svojoj kući.

Od siline udaraca buzdovan se polomio a dio sa bodljama pronađen je sobi a rukohvat u kontejneru, nedaleko od kuće gdje ga je Jašović bacio.

Niko ništa nije čuo pa ni komšije sa kojima Klačar po pola ima kuću. Klačara je u besvjesnom stanju tek ujutro oko devet sati pronašla žena koja je o njemu vodila brigu.

Nakon ukazivanja prve pomoći, Klačar je transportovan u pljevaljsku bolnicu gdje je zadržan na liječenju zbog povreda koje je zadobio po glavi. Jašović je zaposlen u pljevaljskom Rudniku uglja oženjen je i otac dvoje djece.

Prema nezvaničnim informacijama bio je strastven kockar.

Preporučujemo za Vas