Evo zašto žene ne vole muškarce sa bradom

Zatim su se obrijali, ponovno fotografisali, a sve je pogledalo 200 žena. Svim ženama više svidjelo kada su muškarci bili uredno obrijani.
133 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 12:54h

Osim teorije da je brada dobra kao zaštita kože od sunca ili je nekada davno ublažavala udarac u tučama, povezuje se i sa boljim imunitetom. Neobična teorija kaže da se u bradi zadržavaju razne bakterije, pa muškarac ima dobro zdravlje.

Budući da su rezultati istraživanja o tome da li žene vole muškarce s bradom bili različiti, naučnici sa Novog Zelanda i iz Kanade odlučili sproveli su jedno zajedničko istraživanje. Tako je 19 muškaraca puštalo bradu šest nedjelja, a naučnici su ih fotografisali u raznim emocionalnim fazama - kada se osjećaju dobro i kada su ljuti ili potišteni.

Zatim su se obrijali, ponovno fotografisali, a sve je pogledalo 200 žena. Svim ženama više svidjelo kada su muškarci bili uredno obrijani. Muškarci koji su komentarisali fotografije ispitanika rekli su da neobrijani muškarci izgledaju starije i agresivnije.

Naučnici su zaključili da neobrijani muškarci djeluju muževnije drugim muškarcima, ali su manje privlačni ljepšem polu, prenosi T portal.

Bonus video: