uspješna do sada

Kubanci testiraju vakcinu protiv AIDS-a

"Nova probna vakcina protiv AIDS-a je do sada bila uspješna u svim fazama koje smo predvidjeli, a sada se pripremamo uraditi klinikčko testiranje nad pacijentima"
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 12:15h

Kubanski tim biotehničara uspješno je testirao novu vakcinu protiv AIDS-a na miševima, a sada se pripremaju iste testove obaviti i na ljudima, objavili su naučnici na konferenciji u Havani.

"Nova probna vakcina protiv AIDS-a je do sada bila uspješna u svim fazama koje smo predvidjeli, a sada se pripremamo uraditi klinikčko testiranje nad pacijentima koji nisu u naprednoj fazi bolesti", rekao je istraživač Enrike Iglesias, prenosi agencija AFP. Iglesias je šef tima koji je razvio vakcinu na Biotehnološkom i genetičkom centru i održao je predavanje o novoj vakcini na Međunarodnoj konferenciji biotehnologije u Havani. Vakcina je nazvana radnim imenom TERAVAC-HIV-1, a Iglesias je potvrdio da sva testiranja na ljudima, za koja on zna, nisu uspjela ispuniti očekivanja ni početnih faza i on se nada da će TERAVAC-HIV-1 biti uspješniji.

Preporučujemo za Vas