Novi broj Komune: Od antike do Marine Abramović

Publikacija promoviše multikulturalizam kao vrijednost crnogorskog društva, a koncipirana je tako da donosi zapise iz svih regija i gradova
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 11:40h

Most iz 17. vijeka u Klezni kod Ulcinja, arheološko naselje Komini kod Pljevalja, storija o pobuni mornara u Boki 1918. godine...samo su neke od tema kojima se bavi časopis Komuna čiji drugi broj treba uskoro da izađe.

Časopis za lokalnu samoupravu i njegovanje baštine Crne Gore osvjetljava one djelove crnogorskog kulturnog nasljeđa koji su najširoj javnosti nažalost nedovoljno poznati.

„Komuna je pomen ali i opomena“, rekao je na promociji prvog broja časopisa glavni urednik Amer Ramusović.

Publikacija promoviše multikulturalizam kao vrijednost crnogorskog društva, a koncipirana je tako da donosi zapise iz svih regija i gradova, sa stilizovanim arhaičnim logom i dizajnom.

Ipak, martovski broj otvara priča o projektu umjetnice Marine Abramović koja planira od stare hale cetinjske fabrike "Obod" napravo MACCOC – svojevrsni živi muzej umjetnosti performansa.

„Žarko želim da i u Crnoj Gori zažive dobre ideje i da Cetinje postane savremeni centar umjetnosti“, rekla je Abramović.

Komuna izlazi tromjesečno.

Bonus video: