Menadžer Minta: Policajci me prvo šamarali, a onda ponudili prevoz

Policija: U lokalu oduzet pištolj od Tonija Đokaja iz Tuzi, nije bilo ni pomena da je neko od policajaca šamarao Jokanovića
246 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2012. 09:32h

Menadžer noćnog kluba “Mint”, dvadesetčetvorogodišnji Savo Jokanović izvukao je, kaže ni kriv ni dužan, deblji kraj u policijskoj raciji koja se dogodila u noći između subote i nedelje u tom lokalu u centru Podgorice.

Mladi Jokanović, čiji je otac vlasnik tog omiljenog sastajališta podgoričke omladine, dobio je od policijaca nekoliko šamara samo zbog toga što je, kako je kazao “Vijestima”, insistirao da ostane pored kase sa novcem.

“Rekao sam im da neko mora ostati pored kase. Ja moram o tome da vodim računa, od toga živimo moja porodica i ja”, ispričao je Jokanović. On je kazao da je na tu njegovu molbu dobio nekoliko šamara i udaraca i ekspresno je sproveden u policijsku “maricu”.

“Policija je nastavila racije po gradu, a ja sam cijelo vrijeme bio u 'marici' sa ljudima od kojih je bilo i onih koji su bili u alkoholisanom stanju. Poslije su me poveli u prostorije podgoričke policije. Nijesu me više tukli, naprotiv. Bili su ljubazni, ali mi niko nije rekao zašto sam uhapšen. Poslije skoro tri sata su mi samo rekli da mogu da idem. Bez objašnjenja. Ponudili su se da me povezu kući i ja sam pristao”, ispričao je Jokanović.

Njegov kolega, drugi menadžer kluba “Mint” Nikola Đurišić, koji se u trenutku upada policije nalazio na gornjem spratu, ispričao je da je policija upala vičući i da se većina gostiju uplašila.

“Tu je bilo i mnogo djevojaka. Bez obzira na to, oni su gurali naše goste i tjerali ih van”, ispričao je on. Đurišić kaže da je posljednja racija u tom lokalu bila prije dvije godine.

Đurišić je ispričao da je policija upala vičući i da se većina gostiju uplašila

Na pitanja “Vijesti” iz policije su sinoć odgovorili djelimično. U saopštenju koje je potpisao rukovodilac Ekspoziture za javni red i mir Milan Kovačević navodi se da je racija u “Mintu” sprovedena na osnovu “ saznanja da se tamo nalazi višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela koji kod sebe ima revolver”.

Iz policije su kazali da su u tom lokalu oduzeli pištolj od Tonija Đokaja (24) iz Tuzi kod kojeg je pronađen nelegalni revolver “zastava” sa šest metaka .

U odgovoru nije bilo ni pomena da je neko od policajaca šamarao Jokanovića.

Opširnije u štampanom izdanju

Galerija

Bonus video: